Trogir
Kulturno sportski spektakl
27.2.2014. 5:50:24h
U Trogiru od 12. do 15. lipnja borit će se narodi svijeta
Od 12. do 15. lipnja grad Trogir bit će domaćin 5. Svjetskog prvenstva "Battle of the Nations - Bitka naroda“.
Steve Slater (Wildlife Encounters) / flickr.com

Od 12. do 15. lipnja grad Trogir bit će domaćin 5. Svjetskog prvenstva "Battle of the Nations - Bitka naroda“.

"Battle of the nations" je svjetsko prvenstvo u full kontakt srednjovjekovnim bitkama u oklopima, koje nemaju scenarij ni koreografiju – udarci i okršaji su usmjereni s punom snagom. Borbe zahtjevaju vještinu i izdržljivost, a borci prolaze kroz naporne psihofizičke pripreme koje traju cijelu godinu. Riječ je o spektakularnom i ekstremnom sportu, koji ima svoje poklonike diljem svijeta..." - pojašnjavaju organizatori.

Misija organizatora, udruge Historical Medieval Battle International Association, je razvijanje nove vrste sportske i kulturne aktivnosti s ciljem oživljavanja srednjovjekovne povijesti.

Okršaj boraca iz Francuske i Njemačke
Trogir će stoga u lipnju ugostiti više od 25 reprezentacija s četiri kontinenta, više tisuća turista koji će doći u Trogir, najveći srednjovjekovni sajam u Europi, autentični srednjovjekovni kamp, po prvi put u povijesti i žensku kategoriju borbi, spektakle poput noćnih masovnih bitaka pod bakljama, nominacije za majstore rukovanja srednjovjekovnim oružjem, raznoliku gastronomsku ponudu u autentičnom kampu, natjecanja i nagrade za najbolje radionice izrade oklopa, natjecanja u najboljim oklopima timova i pojedinaca, natjecanja u najboljem autentičnom muškom/ženskom srednjovjekovnom kostimu...

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved