Čudni hoteli
25.2.2014. 7:41:32h
U ovakvim hotelima sigurno niste bili
Hotel u šumi nalazi se na dalekom sjeveru Švedske, u blizini malog sela Harads i Arktičkog kruga.
/ nezavisne.com

Hotel u šumi nalazi se na dalekom sjeveru Švedske, u blizini malog sela Harads i Arktičkog kruga.
Ovaj neobični hotel, kako prenosi Bravacasa.rs, privlači turiste iz svih krajeva svijeta. Prelijepe šume dalekog sjevera Švedske kriju jedan od najneobičnijih hotela na svijetu.
Zbog neobičnih formi i još neobičnijih lokacija imaćete osjećaj da se nalazite na drugoj planeti. Hotel nudi nekoliko različitih apartmana, a svaki od njih pružiće vam specifičan i neponovljiv doživljaj.

Ogledalo
Ovaj apartman predstavlja izuzetno uzbudljivo skrovište među drvećem, kamuflirano ogledalima koja reflektuju okolinu. Dimenzije: 4x4x4 m. Baza se sastoji od aluminijumskog okvira oko stabla, a zidovi su pokriveni reflektujućim staklom. Sa svih šest prozora pruža se zadivljujuć panoramski pogled. Sklonište na drveću, lake aluminijumske strukture, visi oko stabla. Unutrašnjost je u cjelosti izrađena od iverice, sa gornjom površinom od breze, a prozori-ogledala pružaju pogled na okolinu u rasponu od 360 stepeni. Ova kocka predviđena je za život dvoje ljudi, nudi francuski ležaj, malo kupatilo, dnevnu sobu i krovnu terasu. Do ove božanstvene sobe vodi 12 metara dug most.
Konstrukcija ukazuje na to kako se čovjek odnosi prema prirodi i u kojoj mjeri koristimo hajtek proizvode i materijale kada istražujemo zabačena mjesta u surovim klimatskim uslovima. Kako se ptice ne bi sudarale sa reflektujućim staklima, ona su presvučena ultraljubičastom bojom, koju vide ptice, ali ne i ljudi.

Ptičje gnijezdo
Ptičje gnijezdo je izgrađeno na kontrastu spoljašnjosti i unutrašnjosti. Spoljašnjost ove sobe nije ništa drugo do gigantsko ptičje gnijezdo. Unutrašnjost je vrlo jednostavna i praktična. U pitanju je prostrano okruženje u kojem se udobno može smjestiti porodica sa dvoje djece. Zidovi su obloženi drvenim panelima, a prozori gotovo da nestaju u zamršenoj mreži grana. Soba je površine 17 kvadratnih metara i ima odvojenu spavaću sobu, kupatilo i dnevni boravak. U ptičje gnijezdo se ulazi pomoću sklopivog stepeništa.

NLO
Radeći na ptičjem gnijezdu, koje je u velikoj mjeri usklađeno sa okolinom, nastala je ideja o stvaranju potpuno drugačijeg okruženja. A šta može biti drugačije i neobičnije od letećeg tanjira? Soba je izlivena od trajnih kompozitnih materijala, sa ciljem da se dobije izdrživ dizajn. Unutrašnjost na dva sprata moderna je i udobna. NLO je napravljen za četiri osobe, dvije odrasle i dvoje djece, ima dvije odvojene spavaće sobe, kupatilo i dnevni boravak - u 30 kvadrata nalazi se sve što vam je potrebno za bijeg u djetinje snove!
Blue Cone
Dizajn apartmana Blue Cone zasniva se na jednostavnosti i pristupačnosti, kako u pogledu korištenog materijala, tako i što se tiče dizajna. Soba ima tradicionalnu drvenu strukturu, kao i tri potporna stuba koja apartman čine stabilnim. Do sobe se stiže preko mostića sa obližnjeg brdašca, koji je posebno pogodan za osobe sa posebnim potrebama. I spoljašnost i unutrašnjost izrađene su od plastificirane brezovine. Ova soba ima 22 kvadrata, četiri kreveta, odvojeno potkrovlje, kupatilo i dnevni boravak.
Kabina
Lokacija ove sobe odabrana je radi stvaranja platforme visoko na brdu, iznad oštre doline rijeke Lule. Do kolibe se stiže preko horizontalnog mosta među drvećem. Na prednjoj strani mosta nalazi se velika drvena paluba, a most je vrlo zanimljiva struktura među drvećem. Kabina izgleda poput kapsule - stranog tijela u potpunom kontrastu sa okolinom. Soba se prostire na 24 kvadrata, u njoj se nalaze francuski ležaj, kupatilo i terasa, a predviđena je za dvije osobe.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved