Makarska
Zračni most
16.3.2015. 5:59:01h
Žičarom na Biokovo za samo 12 minuta, računa se na tri milijuna eura prihoda!
Dužina žice bit će 1338 metara, s visinskom razlikom od 1100 metara, a vozit će dvije kabine u koje stane do 80 ljudi. Žičaru će na dva mjesta podupirati dva visoka betonska stupa, a s pratećom infrastrukturom koštat će 18 milijuna eura
Mark Mrwizard / flickr.com

Iznova aktualiziran projekt izgradnje žičare iz Makarske do pred vrh Vošac dobio je svoje arhitektonsko-izračunske konture. Idejno rješenje u prepunoj kongresnoj dvorani hotela “Miramare” predstavili su arhitekti studija “Arti Future” iz Maribora u Sloveniji. Izradu im je povjerila SDP-ova vlast prošle godine.

Polazna stanica žičare je lokacija Zagon, a dolazna biokovska Štrbina. Dužina žice iznosit će 1338 metara. Visinska razlika je 1100 metara, a vozit će dvije kabine u koje stane do 80 ljudi.

Vožnja će trajati dvanaest minuta, a aplikacija predinvesticijske studije predviđa dnevni prijevoz 240 osoba. Gradnja žičare, koju će na dva mjesta podupirati dva visoka betonska stupa, s pratećom infrastrukturom koštala bi 18 milijuna eura. Isplativost investicije je dvanaest godina.
Da bi se osiguralo 10 tisuća metara četvornih za polazni teren, Grad bi trebao na Zagonu otkupiti 9800 kvadrata privatnog zemljišta, a na Biokovu još 5600 kvadrata, uključujući zemljište za pristupni put i restoran. Predviđa se da bi karta žičarom do Biokova iznosila 15 eura. Računa se godišnje uprihoditi oko tri milijuna eura, ako bi žičara deset mjeseci bila u punom poslovanju. Od toga bi zarada iznosila milijun eura. Predinvesticijsku studiju izradio je Jurica Dobrinić.

Arhitekti “Arti Future”, mariborskog studija, Marinko Gal, Tomaš Jelovčec i Alessio Prinčić predstavili su na video zidu nacrt žičare, a za čvrste objekte u Makarskoj i na Biokovu kažu da će služiti i u panoramske svrhe. Četvrtasto betonsko zdanje podsjeća na objekte space izgleda iz Zvjezdanih staza. Govorili su također o tehničkom rješenju. Osvrnuli su se i na dva betonska stupa koja je na putu žičare nužno izgraditi, te rekli da bi se oni izbjegli samo da je ostala do 2006. godine planirana lokacija Glavica, na kojoj je bilo dovoljno kvadrata za sve sadržaje polazne stanice.
Međutim, Glavica je zamijenjena Zagonom nakon što su kupljeni kvadrati Glavice, a onda se novim vlasnicima izmjenom gradskog prostornog plana išlo na ruku tako što je Glavica pretvorena u građevinsku zonu.

O biokovskoj žičari stihijski se govori od 1937. godine, da bi sada gradonačelnik Tonči Bilić s punim uvjerenjem govorio i o konačnoj realizaciji projekta možda već 2016. godine. Do tada treba biti usvojen prostorni plan Parka prirode Biokovo koji je nakon trinaest godina izrade konačno stigao do javnog uvida.

Gradonačelnik je također rekao da pripravu dokumentacije za žičaru podupiru ministrica Anka Mrak- -Taritaš i ministar Mihael Zmajlović. Najvažnije je da je žičara ucrtana u prostorne planove Grada i Županije.

Svi se slažu da će žičara bitno pridonijeti razvoju turizma u širem biokovskom kraju. Sada je prekrasna planina neiskorištena, a nekada se na njoj intenzivno radilo i živjelo.

Potporu projektu dao je i naš proslavljeni himalajac, redatelj, putopisac i snimatelj HRT-a Stipe Božić.

Piše: Ana Dragičević
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved