Zagreb
Online razvoj
13.3.2015. 6:32:33h
Nove internet stranice za sve brojnije posjetitelje Zagreba
Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u veljači je posjetilo 42.284 posjetitelja koji su ostvarili 79.625 noćenja.
Ting Chen / flickr.com

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u veljači je posjetilo 42.284 posjetitelja koji su ostvarili 79.625 noćenja. U odnosu na veljaču 2014. godine, ove brojke predstavljaju porast od 11 posto u dolascima i 9 posto u noćenjima. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz: Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Italije, Srbije, Njemačke i BIH.

Ukupno je u Zagrebu u siječnju i veljači boravilo 82.885 gostiju, koji su ostvarili 160.320 noćenja, što predstavlja porast od 15 posto u dolascima i 16 posto u noćenjima, čime je Zagreb ostvario najbolje rezultate od svih gradova u RH.

Kako bi se sve brojnijim posjetiteljima Zagreba olakšao pristup informacijama o zagrebačkoj turističkoj ponudi, TZGZ je objavila ovih dana nove internetske stranice. Trenutno su dostupne na 6 jezika (hrvatski, engleski, talijanski, njemački, francuski i španjolski), a u tijeku je izrada 9 mikro stranica za sve ostale jezike koji su se nalazili i na starim stranicama.

Nove stranice omogućuju lakšu navigaciju, preglednije su i jednostavnije za upotrebu, a jedinstvene su po tome što imaju zabavan i interaktivan dio „Zagreb Walk“ koji poziva korisnika na virtualno druženje i komunikaciju po zagrebačkim animiranim ulicama s avatarima ostalih korisnika koji se trenutno nalaze na stranicama.

Ono što posebno treba istaknuti je i nova podstranica www.lovezagreb.hr gdje se mogu pronaći zanimljive priče o Zagrebu nastale iz pera lokalnih blogera, a koje prikazuju naš grad iz nešto drugačije perspektive, nego u turističkim vodičima. Također, korisnici ovdje imaju mogućnost objave vlastitih fotografija, kao i komentiranja te dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža.

Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna pozitivnim rezultatima ostvarenim u siječnju i veljači te poziva sve da posjete naše nove internetske stranice na: www.zagreb-touristinfo.hr .

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved