Okusi Mediteran!
12.3.2015. 9:49:00h
Zvjezdani chefovi na Sv. Mihovilu: rendez-vous Hrvatske i Francuske na šibenskom gastro-festivalu
Festival “Okusi Mediteran!”, koji je lani startao u Šibeniku, ove godine poprima još zanimljivije i još atraktivnije obrise i oblike, jer, održava se u sklopu manifestacije “Rendez-vous”, festivala Francuske u Hrvatskoj.
Jeff Kubina / flickr.com

Šibenska tvrđava sv. Mihovila, hrvatska turistička atrakcija 2014. godine, ovaj put je partner i jednom gastronomskom festivalu. Festival “Okusi Mediteran!”, koji je lani startao u Šibeniku, ove godine poprima još zanimljivije i još atraktivnije obrise i oblike, jer, održava se u sklopu manifestacije “Rendez-vous”, festivala Francuske u Hrvatskoj.

Na nizu lokacija, u nizu gradova i krajeva, i kroz niz programa najšire kulture, Francuska će gostovati u Hrvatskoj od svibnja do listopada i na taj način nastaviti priču započetu prije dvije godine prilikom Festivala “Croatie, la voici“ održanog u Francuskoj:

- Željeli smo da se gastronomski dio ove priče ostvari u Šibeniku, napominjem da na ovome marljivo s nama rade naša ministarstva kulture i turizma, Veleposlanstvo Republike Francuske u Hrvatskoj i francuska srodna ministarstva, evo i Grad Šibenik i gradska Turistička zajednica.

Šibenik vidljivo izrasta u grad koji sve više privlači turiste, a ovim će festivalom napraviti krupan iskorak jer ovdje dolaze tri svjetska gastronomska majstora, Sang Hoon Degeimbre, Lionel Levy i Gulliaume Sourrieu, sva trojica okrunjena Michelinovim zvjezdicama, a sve će se zbivati na tom iznimnom mjestu na tvrđavi sv. Mihovila - rekla je direktorica Festivala “Okusi Mediteran!” Ingrid Badurina Danielsson.

Na predstavljanju šibenskoga, gastronomskog, dijela manifestacije, no ujedno i cijelog “Rendez-vousa”, francuskog festivala u Hrvatskoj koji je najavila izbornica Alemka Lisinski, nazočna je bila i francuska veleposlanica u Hrvatskoj, Njezina ekscelencija Michéle Boccoz, koja i inače snažno podupire ovakve kulturne veze dviju zemalja.

Poznati svjetski kuhari, chefovi Degeimbre, Levy i Sourrie na Svetom će Mihovilu 29. svibnja imati “cookin show“ - “Zvjezdani chefovi pod zvjezdanim nebom“ - i to je prvo gostovanje u Hrvatskoj trojke s Michelinovim zvijezdama. Dan poslije, 30. svibnja, pod zvijezdama će francusku večeru spremati chefovi iz Udruženja kuhara Gourméditerranée.
Isti dan će belgijske dizajnerice Kunty Moureau, Benedicte Bantuelle i Garance Manguin iz Bruxellesa održati inovativnu radionicu kulinarskog dizajna.

Uza sve to, naravno, ide i festival vina, a vinske degustacije i radionice o sljubljivanju hrane i vina vodit će sommelierka Mira Šemić.

Piše: Jordanka Grubač
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved