Karlovac
Dubovac
11.3.2015. 15:57:52h
Očišćen i uređen, Stari grad Dubovac zove na daljnja ulaganja – za sad u Gradu ne znaju što s njim
Otvorili smo potencijal koji zove na daljnja ulaganja, ali zove zasigurno i imati osmišljene sadržaje!
/ kaportal.hr

Otvorili smo potencijal koji zove na daljnja ulaganja, ali zove zasigurno i imati osmišljene sadržaje! Bliže se novi natječaji, pa se nadamo da će biti još novca s nacionalne razine da ga možemo spojiti s našim kako bi novi život Starog grada zasjao u pravom smislu, izjavio je gradonačelnik Damir Jelić nakon današnjeg obilaska Starog grada Dubovca.

Tamo su dovršeni radovi na uređenju njegove unutrašnjosti, od prizemlja do tavana, gdje su sanirane podloge, zidovi, ugrađeni prozori i vrata, izvedeni radovi na elektro i instalacijama vodovoda i kanalizacije, uređen sanitarni čvor, te uklonjeno ono što je bilo nadograđivano za potrebe nekadašnjeg hotela i restorana.

– Iznijeli smo ogromne količine smeća, šute, devastiranog materijala… stotine kubika, tona! Sada je taj problem riješen, imamo čiste prostore, spremne za neku funkciju, rekao je Vladimir Goršić iz Gramont Goršića, izvođača radova.

Stajali su 620.000 kuna, od kojih je 400.000 dalo Ministarstvo turizma, a ostatak Grad. Izvedeni su u suradnji s Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture u Karlovcu.

– Sretni smo što su izvedeni radovi jer je prostor već bio u takvoj fazi derutnosti da se ni povremene aktivnosti nisu mogle odvijati. Manifestacije koje se ovdje održavaju, mladi ljudi, naši sugrađani… zaslužuju čist i siguran prostor, a to Stari grad sada jest, rekla je Branka Križanić iz Konzervatorskog odjela.

Što bi se u Starom gradu trebalo održavati, tko će u njemu biti, što će privlačiti posjetitelje, za sad nije određeno. Ideja je različitih, a koja će i kada zaživjeti, još se ne zna.

– Jedna od ideja je da se prepusti civilnim inicijativama, a postoji i dio koji bi bio usmjeren na javno-privatno partnerstvo. Očito bi to bio koncesijski oblik, nikakvo drugačije partnerstvo, gdje bi i novi privatni kapital mogao nešto oplemeniti. Uz mnoge druge ideje… Napravljena je i studija Muza koju bi valjalo slijediti. Ovdje je definitivno neizbrušen biser koji će sigurno zasjati korak dalje! Budi se Nacionalno svetište sv. Josipa, poprima internacionalni karakter, turisti obilaze groblja, novi projekt kreće na Vili Anzić, razgovaramo s Pivovarom da bi se i oni pokrenuli u ovom dijelu, a kada se to zbroji, dobivamo zapadni dio grada s mikro-lokacijom na kilometru s pet fantastičnih destinacija! One mogu okupirati turiste jedan, dva dana, a mogu i prespavati, što je već ozbiljan turizam. U tom kontekstu valja promatrati Stari grad jer u zajedništvu on još više raste, izjavio je Jelić, napomenuvši da je nova faza uređenja i stavljanja Starog grada u funkciju već sada izvjesna.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved