Zadar
Doček nove
22.11.2013. 7:00:31h
I ove godine u Zadru „feštarski“ doček Nove godine
Iako je tek sredina studenog, brojni gradovi po Hrvatskoj već su u velikim pripremama oko organizacije javnih dočeka 2014. godine.
peatc / flickr.com

Iako je tek sredina studenog, brojni gradovi po Hrvatskoj već su u velikim pripremama oko organizacije javnih dočeka 2014. godine.
Tako je, naime, već poznato da se Splićane i njihove goste u najluđoj noći zabavljati Gibonni, Dino Dvornik tribute band Noa te Mjesni odbor.
Nadalje, i Rijeka ima zanimljiv program. Tako će za zagrijavanje biti zadužen riječki bend Quasarr, dok će oko 23 sata nastupiti Massimo Savić koje će ujedno i Riječane uvesti u Novu 2014. godinu. Iza ponoći slijedi zabava uz grupu Majke.
Dubrovnik će već tradicionalno imati višednevni program kojim će građane i goste uvesti u noć dočeka. Prema najavama, tih će dana nastupati poznata imena estrade, poput Dražena Zečića, Nene Belana, klapa Cambi i Šufit, dok će na samom dočeku goste zabavljati Teška industrija, Colonia i Dariva.
Zadarski glazbenici
Kako doznajemo, Zadrani će i ove godine imati „feštarski“ doček, odnosno nastavlja se s konceptom koji se primjenjuje već nekoliko godina.
Naime, Zadar je odavno odustao od koncepcije velikih dočeka sa središnjom proslavom na Narodnom trgu uz nekog popularnog hrvatskog izvođača.
Riječ je, dakako, o proslavi na otvorenom na nekoliko lokacija po Poluotoku, a taj se koncept pokazao zadovoljavajućim i to ne samo za Zadrane već i za brojne goste koji dolaze u naš grad upravo radi takvog načina zabave.
Potvrdio nam je to i Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice grada Zadra koja je već niz godina organizator dočeka.
- Ovih dana ćemo definirati sve do kraja, iako smo načelno sve dogovorili – kazao nam je Šupe.
Tako će, dakle, i ove godine Zadrani i ostali gosti imati priliku najluđu noć provesti u samom centru grada, oko pojedinih ugostiteljskih objekata koji će raditi čitavu noć. Naravno, na pojedinim lokacijama, kao što su kafići Kult i Dišpet, bit će predviđena i pozornica gdje će, kao i na drugim mjestima, nastupati isključivo zadarski izvođači, odnosno klape i mandolinski sastavi, te zadarske grupe.
Prijašnjih godina najveća zabilježena je velika posjećenost, pa stoga očito nema razloga mijenjati postojeći koncept koji je potpuno drukčiji od svega što nude ostale gradovi.
Poznato je, naime, da na ovakva „feštarski“ doček u Zadar dolaze i posjetitelji iz drugih gradova, što znači da se ovakva koncepcija svidjela svima, pa ne čude komentari na internetskim portalima gdje je zadarski doček bio kategoriziran kao jedan od najpoželjnijih.
Prošle je godine bilo otvoreno oko 30-ak ugostiteljskih objekata na Poluotoku, a za očekivati je i da će tako biti ovog puta.
- Vrlo su bitni i ugostitelji koji doprinose cijeloj toj atmosferi koja je u Zadru drukčija nego u drugim gradovima – istaknuo je naš sugovornik.
Zabava za svaki džep
Što se pak tiče financijskih sredstava potrebnih za organizaciju, kako nam je rekao Šupe, svota će biti otprilike ista kao i prošle godine, a to je okvirno 150 tisuća kuna, mada je za prošlogodišnji doček u konačnici potrošeno i manje.
Direktor gradske TZ zadovoljan je upravo time što za doček u naš grad dolaze i gosti iz susjednih gradova, ali i unutrašnjosti, ponajviše radi atmosfere.
Svatko tko je barem na kratko prošao kroz Varoš u noći dočeka mogao se uvjeriti u posjećenost, a to ne čudi jer je gospodarska situacija takva da ljudi nemaju novaca izdvojiti za neke skupe zabave niti putovanja.
Stoga im je to dobra prilika da se dobro zabave s malo novaca, a da pritom ipak nisu prisiljeni, zbog stanja u novčaniku, ostati u kući uz male ekrane.
No, zasigurno će dočeka biti i na drugim lokacijama po Zadru, a vjerojatno će se naći i onaj dio koji će ipak priuštiti odlazak izvan grada, pa makar i do Like gdje je vrlo popularno iznajmljivanje kuće na nekoliko dana.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved