Razvoj zdravstvenog turizma
4.3.2015. 7:46:09h
USKORO: zdravstveni kompleks na Braču s 1300 zaposlenih
Na otoku Braču priprema se najveće ulaganje u zdravstveni turizam u Hrvatskoj, vrijedno 930 milijuna eura. Prema onome što se moglo doznati, riječ je doista o velikoj investiciji koja se od prve ideje pa do danas čekala cijelo desetljeće.
DIBP images / flickr.com

Na otoku Braču priprema se najveće ulaganje u zdravstveni turizam u Hrvatskoj, vrijedno 930 milijuna eura. Prema onome što se moglo doznati,  riječ je doista o velikoj investiciji koja se od prve ideje pa do danas čekala cijelo desetljeće. Posljednje birokratske prepreke  čini se savladane su pa će se na južnoj strani otoka, podno Vidove gore, najavljeno je,  graditi nekoliko specijaliziranih klinika i hotelski kompleks.

Nova cesta od Nerežišća  prema Bolu otkrila je novi i možda najljepši dio južne strane otoka Brača. Tu gdje se susreću najveća borova šuma i morske litice, prema mišljenju stručnjaka, najljekovitija je klima za liječenje plućnih bolesti i mjesto gdje će se graditi čak 4 klinike.

Najatraktivnija je klinika za liječenje tumora, četvrta u svijetu. Jedna revolucionarna metoda bez kirurgije, bez operacija, koja ima uspješnost  liječenja preko 90 posto. Oko te klinike gradit će se Klinika za dijalizu, zubne ordinacije te klinika za psihoterapiju. Tu će biti i 4 hotela s 4 zvjezdice i hoteli s 5 zvjezdica, vile i jedan mali dio apartmana, najavio je načelnik općine Nerežišća Lovre Kuščević.

Koncem godine počet će se izdavati građevinske dozvole, a potom će započeti izgradnja. Ovaj zdravstveno-turistički kompleks četvrti je takav u svijetu, bit će otvoren cijelu godine  i zapošljavat će čak 1300 zdravstvenih i turističkih radnika.

Na turističkom Braču, koji sada na velika vrata ulazi i u zdravstveni turizam, nadaju se i obnovi okolnih napuštenih naselja te boljem turističkom korištenju obližnje Vidove Gore i pustinje Blaca.

Korisni linkovi:
WIKI - Zdravstveni (medicinski) turizam - definicija, nastanak, razvoj i podjela

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved