Osijek
Održivi turizam
23.2.2015. 6:27:14h
Prezentacija projekata održivog turizma
U Županijskoj komori Osijek će se 26. veljače, u 11 sati, održati prezentacija dvaju projekata s temom održivog turizma. Prezentacija je namjenjena tvrtkama iz područja turizma te institucijama, udrugama i svim drugim subjektima čije je djelovanje i interes vezan za održivi turizam.
Moving Mountains Trust / flickr.com

U Županijskoj komori Osijek će se 26. veljače, u 11 sati, održati prezentacija dvaju projekata s temom održivog turizma. Prezentacija je namjenjena tvrtkama iz područja turizma te institucijama, udrugama i svim drugim subjektima čije je djelovanje i interes vezan za održivi turizam.
Prvi projekt koji će biti prezentiran je "Danube Stream for Green Dream - Dunavski sliv za Zeleni san". On je jedan od sedamnaest projekata koji će financirati EU u okviru poziva Socio-ekonomski razvoj Dunavske regije u Republici Srbiji. Predstavit će ga nositelj projekta Pokret gorana Vojvodine, zajedno s partnerima Prirodno-matematičkim fakultetom, Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Kamping asocijacijom Srbije, Planinarsko-smučarskim društvom Stražilovo i JP Vojvodina šume. Cilj projekta je razvoj i promocija Sremskih Karlovaca, odnosno mikroregije koju čine Stražilovo, Sremski Karlovci i Koviljsko-petrovaradinski rit, kao glavne eko-turističke destinacije u Srbiji.
"Greenway A Way To Connect – Zelena staza – staza koja spaja" naziv je drugog projekta kojega će predstaviti Zaklada Slagalica iz Osijeka. Projekt su osmislile i provode ga dvije udruge iz Mađarske: Udruga Ormanšag i Zaklada Zajedno za djecu iz Kemeša i dvije udruge iz Hrvatske: Slagalica - zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka i Eko centar Latinovac.
Projekt je financiran sredstvima EU u okviru programa IPA Prekogranična suradnja Hrvatska - Mađarska. Cilj projekta je potaknuti ekonomski rast u zapostavljenim ruralnim područjima Slavonije i južne Mađarske kroz razvoj tematske biciklističke rute duge 120 kilometara koja će povezati dvadesetak manjih sela, naselja i nekoliko gradova od sela Kemeš u Mađarskoj, pa sve do sela Latinovac u Hrvatskoj.
Zaklada Slagalica će označiti biciklističko-zelene staze na sporednim i zemljanim putovima u dužini od oko 100-tinjak km koje će povezati naselja na potezu od graničnog prijelaza u Donjem Miholjcu do Latinovca, prolazeći dijelom kroz Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku i Požeško-slavonsku županiju. Partnerska Udruga Ormanšag će provesti istu aktivnost s mađarske strane.
Zaklada Slagalica je uspostavila kontakte s lokalnim upravama i proizvođačima autohtonih proizvoda, ali i građanima i lokalnim turističkim zajednicama u Donjem Miholjcu, Kutjevu, Orahovici i Našicama te s turističkim zajednicama Požeško-slavonske i Virovitičko-podravska županije kako bi svi oni postali dio što detaljnijeg mapiranja cjelokupne turističke, kulturne, gastronomske i enološke ponude ovog područja Hrvatske.

Piše: Ivana Parađiković
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved