Najavljen procvat
16.2.2015. 4:30:36h
Platak – cjelogodišnje hrvatsko izletište broj jedan
Cilj nam je Platak razviti u tri faze – prva faza kao centar rekreacije, druga kao centar sporta te treća privlačenje turista.
L_Family / flickr.com

Ulaganja u Platak nastavljaju se i ove godine, a sve s ciljem da Platak uskoro postane Regionalni sportsko-rekreacijski i turistički centar (RSRTC), kao atraktivan prostor za izlete i druženja tijekom cijele godine. Potvrdili su to jučer i predstavnici Primorsko-goranske županije, Goranskog sportskog centra te Grada Delnica i općina Čavle i Lokve, koji su na Platku predstavili sve što je do sada učinjeno na Platku, odnosno kako to funkcionira u zimskoj sezoni te najavili aktivnosti za tekuću godinu.

Poticaj za događanje pod radnim nazivom »Snježni dan na Platku« dala je odluka Vlade Republike Hrvatske, koja je na svojoj ovotjednoj sjednici donijela odluku o utvrđivanju interesa države za izgradnju Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra (RSRTC) Platak.

Kako je istaknuto, temeljem odluke bit će izvlašteno deset katastarskih čestica (šuma) kojima su vlasnik Hrvatske šume za potrebe izgradnje sustava za zasnježivanje, skijaških staza i poligona za daskanje, žičara, građevina ugostiteljsko turističke namjene s kolibom za skijaše, akumulacije sa crpnom stanicom te trafostanice i ostala infrastruktura.

Sezona dobro krenula
- Danas smo ponovno na Platku, ali snježnom i bijelom Platku, kakvog smo ga priželjkivali, da predstavimo skijašku sezonu i sadržaje koje nudimo. Možemo reći da je sezona, čim je pao snijeg, dobro krenula, pa smo tako tijekom zimskih školskih praznika imali oko 10 tisuća posjetitelja, a u posljednjih mjesec dana oko 20 tisuća posjetitelja.

Snijeg je privukao i ljubitelje noćnog skijanja, u kojem je tijekom tri večeri uživalo oko tisuću skijaša, kazao je direktor Goranskog sportskog centra Dario Medvedec.    Zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić kazao je kako nije slučajno ovaj posjet organiziran na Valentinovo, dodajući kako je Platak mjesto prepuno emocija.

Piše: Sanja Gašpert

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved