Slogan, nije kao slogan
13.2.2015. 10:52:35h
Croatia, only fools and horses
Moraš biti "fool" (budala) da bi prihvatio "full" (pun) za novi turistički slogan Hrvatske.
logo

Slogan za koji je trebalo raspisati natječaj da bi se javile marketinške agencije i dobile "Big Idea" za ovako glup i skup slogan kao što je: "Croatia, full of life" (Hrvatska, puna života). Za pronalazak "Big Idea" i izradu koncepta HTZ je predvidio do 2,5 milijuna kuna (bez PDV-a). Kad se sjetimo da nam je sezona, a i proračun ovisan o lijepom vremenu, onda ovaj "full" dođe kao rugalica cjelokupnoj hrvatskoj stvarnosti.

U nas svega ima, samo života nema. Padne li kiša, malo zahladi, turisti bježe jer ne znaju što bi radili u mjestu u kojem su znamenitosti pogledali već prvog dana. Nemaju oni naviku sjediti satima u bircu i srkati jednu kavu uz isprazne razgovore o sudbini koja nas je snašla. Čim zakuca rujan ili listopad, zatvaraju se hoteli, restorani, turističke agencije, i "full life" zamre kao da nas je netko iskopčao s aparata.

Lorencin i kompanija doveli su u pitanje i ono malo logike koja se vezala uz naš turizam. Razlozi koji su navedeni za ovaj slogan su više nego naivni. Najbolji je onaj "tajna". Valjda vezan uz tajne račune u švicarskim bankama. Da su dali djeci u vrtiću da osmisle slogan bilo bi boljih i kreativnijih ideja nego što je ova, a ovu smo masno platili kao što i masno plaćamo rad najgore Vlade u povijesti.

"Croatia, only fools and horses" bi bio bolji naziv, jer "iduće godine, u ovo vrijeme, bit ćemo milijunaši!". Sve mi se čini da nam je Del Boy sjeo u Vladu, a da se mi polako pretvaramo u Rodneya koji je spreman progutati svaku mućku koja nam se spravi.
"Croatia, fools of the world" sprema se za još jednu turističku sezonu. Mogu samo zamislit kako nam se svi smiju, a nama je sve manje do smijeha.

Ispadamo smiješni uz smiješnog ministra. U nedjelju je karneval. Ministre, vratite ključeve jer se želimo vratiti u normalne živote, suprotne od vašeg slogana od kojeg nas sve hvata muka i potreba za emigracijom.

Piše: Krešimir Butković
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved