Korak naprijed
12.2.2015. 11:38:29h
Platak će dobiti deset staza i sustav za zasnježivanje
Veseli nas odluka Vlade RH o utvrđivanju državnog interesa pri izgradnji Sportsko-rekreacijskog centra Platak, što dokazuje opravdanost smjernica Županije i ulaganja u taj centar, kako ljetnog, tako i zimskog turizma, komentar je župana Zlatka Komadine
Guba Zoky Rabko / flickr.com

Vlada Republike Hrvatske na svojoj posljednjoj sjednici donijela je odluku o utvrđivanju interesa države za izgradnju Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra (RSRTC) Platak. Temeljem odluke bit će izvlašteno deset katastarskih čestica (šuma) kojima su vlasnik Hrvatske šume za potrebe izgradnje sustava za zasnježivanje, skijaških staza i poligona za daskanje, žičara, građevina ugostiteljsko turističke namjene s kolibom za skijaše, akumulacije s crpnom stanicom te trafostanice i ostala infrastruktura.

   – Veseli nas odluka Vlade RH o utvrđivanju državnog interesa pri izgradnji Sportsko-rekreacijskog centra Platak, što dokazuje opravdanost smjernica Županije i ulaganja u taj centar, kako ljetnog, tako i zimskog turizma. Poruka je to da imamo resurse u našoj Hrvatskoj, da možemo razvijati i rekreativni snježni zimski turizam i ljetni. Na taj način će se omogućiti sigurno lakša izgradnja nove akumulacije kojom bi se osiguralo lakše zasnježenje najvećih naših staza, prije svega Radeševa, ali i izgradnja ostalih deset staza koje planiramo na Platku, komentirao je odluku Vlade primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

   Niti načelnik Općine Čavle Željko Lambaša nije krio oduševljenje ovakvom odlukom Vlade.

   – Bravo, izuzetno sam zadovoljan tom odlukom Vlade, jer je to potvrda da smo napravili dobar potez kada smo prije dvije godine zaključili sporazum o ulasku i Općine Čavle u Goranski sportski centar. Vidljivo je koliko je to značajno za našu općinu i koliko će to biti značajno za ovu našu mikroregiju, ali i čitavu županiju. Ne samo za ove čestice o kojima je riječ, a koje su namijenjene za potrebe izgradnje sustava za zasnježivanje, skijaških staza i poligona za daskanje, žičara, akumulacije s crpnom stanicom te trafostanice i ostale infrastrukture, nego općenito je to važno i za sve druge aktivnosti koje će se pokrenuti u ove dvije godine mandata vlasti u Općini Čavle i Primorsko-goranskoj županiji. To je veliki odmak od onoga prije što se događalo na Platku, na kojem slijede značajni projekti. Hvala još jednom Vladi na razumijevanju i na tome što su prepoznali da u samoj blizini mora imamo izletište i skijalište, a koliko je ono omiljeno, vidljivo je bilo i prošle nedjelje kada je skijalište posjetio veliki broj posjetitelja, ljubitelja zimskih sportova i snijega. Nadam se kako će u bliskoj budućnosti jednak broj posjetitelja biti na Platku i ljeti. Ako to uspijemo, napravit ćemo veliki posao. Hvala Vladi, ali hvala i Primorsko-goranskoj županiji što su prepoznali ovaj projekt.

Atraktivno noćno skijanje
   Čak 650 karata za žičaru prodano je u utorak navečer u samo tri sata noćnog skijanja na Platku, što je pokazatelj koliko su skijaši jedva dočekali snijeg na Platku, a ljubitelji noćnog skijanja i ovu posebnu zimsku atrakciju. Zbog velike potražnje, noćno skijanje, koje se, inače, organizira utorkom i petkom od 19 do 22 sata na stazi Radeševo, ovaj će tjedan biti organizirano i u subotu, 14. veljače, a cijena karte je 80 kuna.

   Noćnom skijanju u utorak navečer prisustvovao je i predsjednik Općinskog vijeća Čavle Norbert Mavrinac, i sam ljubitelj skijanja.

   – U samo tri sata trajanja mislim da je na žičaru čekalo između 500 i 700 ljudi. Kolika je bila gužva, svjedoči i to da sam se u ta tri sata uspio spustiti samo četiri puta. Bilo je jako puno ljudi, ali, iako je bila velika gužva, nije bilo nervoze, nego je vladala jedna pozitivna atmosfera, kazao je Mavrinac.

Piše: Sanja Gašpert

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved