Danas odluka!
12.2.2015. 5:58:17h
Novi turistički slogan bez riječi Mediteran?
Malo je vjerojatno da će nakon starog slogana ‘Mediteran kakav je nekad bio', koji je služio dulje od desetljeća, i novi slogan ponovo imati tu riječ
Dennis Jarvis / flickr.com

Za posao izrade novog krovnog komunikacijskog koncepta bilo je angažirano pet timova, izabranih među 13 ponuđača koji su se javili na natječaj Koja će biti krovna ideja hrvatskog turizma, slogan i logo, doznat ćemo sutra.

Pet mogućih slogana testirano je proteklih tjedana u osam europskih zemalja, a pred članovima Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na sutrašnjoj će se sjednici, kako doznajemo, naći samo jedan. Suglase li se članovi Vijeća s prijedlogom, novi će komunikacijski koncept potom na konferenciji za novinare predstaviti ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Budući slogan čuva se u tajnosti do zadnjeg trena, no turistički kuloari se naveliko zabavljaju nagađajući koliko će imati riječi i hoće li se u njemu, kao i u starome, spominjati riječ Mediteran. Zagovornici smatraju da bi to bilo dobro, budući hrvatski turistički potencijal prvenstveno počiva upravo na Mediteranu, odnosno Jadranu i moru. S druge strane se čuju argumenti kako većina hrvatskih turista dolazi iz Europe i zna da je hrvatska mediteranska zemlja, pa nema potrebe da se to i dalje komunicira i kroz slogan. U svakom slučaju, malo je vjerojatno da će nakon starog slogana ‘Mediteran kakav je nekad bio, koji je služio dulje od desetljeća, i novi slogan ponovo imati tu riječ.

Za posao izrade novog krovnog komunikacijskog koncepta bilo je angažirano pet timova, izabranih među 13 ponuđača koji su se javili na natječaj. U uži izbor ušli su GREY Zagreb i GREY EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika), domaći Studio Sonda d.o.o. i M&C SAATCHI s podružnicama u Londonu i Milanu, BBDO Zagreb s britanskim AMV BBDO-om i DEC BBDO-om iz Španjolske, Bruketa&Žinić sa španjolskim partnerom SCPF (Segarra, Cuesta, Puig, Fernandez, SI) te McCann Zagreb s britanskom tvrtkom Future Brands. Sutra ćemo doznati i tko su autori izabranog, novog koncepta. Inače ’Mediteran kakav je nekad bio’ formalno je bio jedan od samo dva službena slogana nacionalne turističke promocije. Prvi slogan, “Mala zemlja za veliki odmor”, koristio se praktički od osnivanja Hrvatske turističke zajednice početkom devedesetih do 2001. kad je turizam dobio aktualni slogan.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved