Opatija
Spektakularni projekt
9.2.2015. 5:43:54h
Krećem s gradnjom žičare do Učke. Ujutro se kupaš, a popodne ručaš s pogledom na Veneciju
Riječanin Mladen Blažević zajedno s trojicom prijatelja, entuzijasta, dovršio je projektnu i financijsku studiju za gradnju najmodernije žičare koja će povezati opatijsku rivijeru i divljinu najviše istarske planine. Samo u Nedjeljnome otkriva sve pojedinosti projekta što će se financirati iz fondova EU i cijelome kraju donijeti turistički preporod
Ksilcek (Ksilček) / flickr.com

Žičara na Učku, jedna od najdužih i tehnički najzahtjevnijih u Europi, bit će i najveća turistička atrakcija na opatijskoj rivijeri. Procvast će Opatija, ta stara, ali već pomalo ocvala dama”. Tako me dočekao Mladen Blažević, voditelj projekta žičare na Učki, koja bi već za tri godine trebala povezivati Medveju s vrhom najviše istarske planine. Dio novca je prikupljen, a očekuje se i snažna injekcija iz Europe. Izgradnja 4860 metara trase trebala bi trajati godinu dana, a Blažević mi kaže, redajući tehničke podatke o budućoj žičari, da su angažirane najpoznatije svjetske tvrtke koje proizvode žičare.

Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved