Dubrovnik
TV spektakli
26.1.2015. 14:19:34h
Novinari oduševljeni Dubrovnikom kao pozornicom za Game of tthrones
U Dubrovniku je proteklog vikenda, 24. I 25.siječnja 2015., u organizaciji svjetski poznate producentske kuće HBO, te u suradnji s Embassy Films Croatia, HTZ predstavništva u Londonu i Turističke zajednice grada Dubrovnika, boravila grupa od devetnaest inozemnih novinara na putovanju na kojem su upoznali jednu od najvažnijih lokacija snimanja planetarno popularne serije „Igra prijestolja“ – Dubrovnik „King’s Landing“…
Suzi Pratt / flickr.com


Grupu od devetnaest novinara sačinjavali su predstavnici globalnih medijskih kuća s više kontinenata, a impresije o našem gradu kao prijestolnici sedam kraljevstava opisuju rječju – savršen!

Novinari – predstavnici globalnih medijskih kuća s više kontinenata , iz britanskih, kanadskih, francuskih, njemačkih, belgijskih, meksičkih, australskih i nizozemskih medijskih kuća : MTV, MTV.co.uk, The Sun, The Daily Star, Yahoo Movies, Metro, Metro News, E Talk, Radio Times, SFX / Games Radar, IGN, News Ltd., Gamestar i Reforma, upoznali su Dubrovnik kao Kraljev grudobran. Bili su smješteni u hotelu Excelsior, koji je bio domaćin pića dobrošlice, a iste večeri, u subotu 24. siječnja Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirala je tematsku večeru u restoranu Ragusa 2. Poseban jelovnik pripremljen za tu prigodu bio je sastavljen od recepata iz knjige inspirirane serijalom Igra prijestolja – A Feast of Ice and Fire. Sastojao se od slijedova poput Variva od govedine i ječma, pečene piletine s medom i grožđicama, salate s jabukama i pinjolima, te prženim jabukama, jelima u kojima su uživali i likovi iz serije „Igra prijestolja“.

Novinari su bili iznenađeni, a posbno su ih se dojmili „dodaci“ ovom jelovniku – domaći sir i sir iz ulja, pršut rezan ispred njih i dubrovačke prikle. U suradnji s turističkom agencijom Elite travel organizirana je tura „Igra prijestolja“, na kojoj je stručna vodička, ujedno i sama obožavateljica serije i statistica, Ivana Radić, sudionike ture vodila na većinu lokacija snimanja protekle četiri godine, od Lovrijenca, Pila, Svete Marije, Kneževog Dvora, zidina i tvrđave Minčeta, sa završetkom u Arboretumu Trsteno.

Novinari, ujedno i obožavatelji serije, prepoznavajući lokacije, bili su oduševljeni ljepotom Kraljevog grudobrana.

Najpoznatija HBO produkcija i najgledanija serija ikad, snima se u Dubrovniku od 2011. godine, a prema obrazloženju razloga dolaska u Dubrovniku od strane glavnih producenata Davida Beniofa i D.B.Weissa opis Kraljevog grudobrana u knjigama George Martina podudara se s izgledom i pozicijom Dubrovnika. U kratkim filmovima koji se objavljuju uoči svake nove sezone emitiranja , produkcijski tim i glumci iz serijala , neskriveno iskazuju oduševljenje Dubrovnikom, gostoprimstvom stanovnika i Hrvatskom. Prema poznatim svjetskim medijima, poput američkog Buzz Feed portala koji se bavi filmskom industrijom, Dubrovnik je trenutno najvažnija lokacija za Igru prijestoja s obzirom da „igra“ ulogu prijestolnice Sedam kraljevstava.

Dubrovnik je u svijetu sve prepoznatljiviji kao Kraljev grudobran (King’s Landing), organiziraju se specijalizirane ture obilaska „Putevima Igre prijestolja“, novinari iz svijeta istražuju historijske lokacije i sve više svjetskih medija prepoznaje Dubrovnik kao idealnu filmsku destinaciju.

Putovanje devetnaest novinara HBO je organizirao uoči izdavanja DVD-a četvrte sezone, a najavio također da će se 8.veljače na HBO kanalima emitirati video pod nazivom „A Day in the Life“ u kojem se pojavljuje i Dubrovnik.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved