Rovinj
12.7.2013. 8:03:02h
Rovinj: Završni koncerti Avantgarde Jazz Festivala
Večeras i sutra u Rovinju se održavaju završni koncerti ovogodišnjeg 3. Avantgarde Jazz Festivala.
/ glasistre.hr

Večeras i sutra u Rovinju se održavaju završni koncerti ovogodišnjeg 3. Avantgarde Jazz Festivala. Festivalski niz nastavlja se večeras u 21.30 sati koncertom još jednog velikog jazz imena. U bivšoj Tvornici duhana nastupa John Pizzarelli Quartet, predvođen čuvenim američkim jazz gitaristom i pjevačem, koji se može pohvaliti uspješnom karijerom, četrdesetak objavljenih albuma i mnogobrojnim nastupima diljem svijeta. Kvartet će predstaviti sve najbolje iz velike američke pjesmarice.

Cijena ulaznica je 30 kuna za stajanje i 150 kuna za sjedenje i after party u konobi Kantinon na rivi.

Završno veliko festivalsko izdanje održat će se u subotu u 21.30 sati uz slobodan ulaz na središnjem rovinjskom trgu - Trgu maršala Tita. Gradski trg ispunit će zvukovi swinga, jer će Jazz orkestar HRT-a koji ima 60-godišnju tradiciju i novog dirigenta Sašu Nestorovića udružiti snage sa Simonom Marlowom.

Britanski pjevač je nakon naslovnih uloga u mjuziklima iz Londona preselio u Hamburg, a potom u Düsseldorf i Berlin, gdje se također bavio istim umjetničkim žanrom. U nastavku bogate karijere nastupao je s brojnim orkestrima, među ostalima uz Passedena Roof Orchestra, The Cologne Big Band te Berlin´s Capital Dance Orchestra.

Autor je projekta "The Man and the Music", glazbene biografije Franka Sinatre, koju je dosad izveo u Zitadelleu, Berlinu i hamburškom English Theateru. (A. POKRAJAC)

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved