Kino
20.9.2013. 22:08:46h
Procvat ljetnih kina: Filmovi pod zvijezdama diljem Hrvatske
Dekice, kokice i romantična atmosfera pod zvijezdama pravi su izbor za sve one koje u ljetnim mjesecima klasičan odlazak u kino žele zamijeniti nečim novim.
Hades2k / flickr.com

Posljednjih nekoliko godina,ljubitelji sedme umjetnosti imaju priliku uživati u vrhunskim filmskim ostvarenjima u nekom od mnogobrojnih ljetnih kina otvorenih diljem Hrvatske.

Dekice, kokice i romantična atmosfera pod zvijezdama pravi su izbor za sve one koje u ljetnim mjesecima klasičan odlazak u kino žele zamijeniti nečim novim.

Donosimo vam kratak pregled događanja u nekim od mnogobrojnih ljetnih kina:

Ponoćne projekcije u ljetnom kino Gradec

Ljetno Kino Gradec od ove sezone uvodi novi termin za prikazivanje projekcija – u ponoć. Ponoćne projekcije zadovoljit će sve ukuse filmoljubaca koji žele iskoristiti svaki trenutak uživanja u kinu pod milijun zvijezda.

Poseban, tip 'bezvučnog' kina na otvorenom neće ometati susjede željne sna jer će svi posjetitelji ponoćnih projekcija zvuk primati putem svojih mobitela s pripadajućim slušalicama koji u sebi ima instaliran FM radio prijemnik.

Program ljetnog kina Gradec traje od 01.kolovoza do 01. rujna kad će se na zagrebačkom Katarininom trgu svake večeri održavati projekcije najboljih svjetskih filmskih naslova.

Ulaz je besplatan, a organizatori su istaknuli kako će se u 32 dana prikazati ukupno 48 filmskih naslova, od kojih će 16 biti u ponoćnim projekcijama.

Program kina provjerite ovdje.

Filmovi uz šum rijeke

Riječno ljetno kino na rijeci Korani brzo je oduševilo i osvojilo Karlovčane, ali i brojne goste iz drugih gradova. Riječno kino ove godine traje čak šest vikenda, od 14. srpnja do 18. kolovoza!

Uz 13 filmskih naslova, na Foginovom kupalištu ovo ljeto moći će se pogledati i četiri kazališne predstave, poslušati nastupi pet karlovačkih bendova, te sudjelovati u interaktivnom pretprogramu koji svakog petka i subote uključuje različite radionice, utrku na luftićima, turnir u PlayStationu i brojne druge zanimljivosti.

Cjelokupni program Riječnog ljetnog kina potražite ovdje.

Ljetno kino Vinkovci

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog debija, vinkovačka Gradska knjižnica i ove je godine ostvarila uspješnu suradnju s Udrugom ljubitelja filma RARE Vinkovci pa tako svi vinkovački filmofili ponovno mogu uživati u projekcijama u dvorištu knjižnice.

Ovogodišnje ljetno kino počelo je 10.srpnja, a bogati program nastavit će se sve do 19.kolovoza. Prikazat će se brojni igrani, dokumentarni i animirani filmovi europskih i domaćih autora.

Raspored projekcija u vinkovačkom ljetnom kinu potražite ovdje.

Filmske poslastice u Rijeci

Ljubiteljima filmskih klasika, riječko Art-kino Croatia i ove godine nudi brojne poslastice u svojem ljetnom kinu.

Do 04. kolovoza, projekcije filmova se svaku večeri održavaju dvorištu Samostana Gospe Lurdske, odnosno kapucinskog samostana, neposredno uz dvoranu Art-kina.

Uz ciklus filmova Fellinija i Almodovara na programu će se naći i projekcije dokumentarnih filmova kao najava Luburnia Film Festivala.

Program Art-kina Croatia potražite ovdje.

Ljetno kino Jadran u Dubrovniku

I krajnji jug Hrvatske ovo ljeto nudi brojna filmska iznenađenja i to na jedinstvenoj ljetnoj pozornici kina Jadran smještenoj unutar gradskih zidina. U ovom ambijentalnom prostoru filmovi se prikazuju od početka lipnja do kraja rujna, a na programu su nagrađivani filmovi festivala u Cannesu te recetni domaći i europski naslovi.

Program događanja potražite ovdje.

Piše: d.iv/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved