Poruka
20.9.2013. 21:58:15h
Na čepu pića pronašla uvredljivu poruku 'You retard'
Predstavnici kompanije ispričali su se obitelji te objasnili kako je poruka nastala zbog promocije u Kanadi tijekom koje su se na čepovima kombinirale jedna engleska i jedna francuska riječ
Marshall Astor - Food Fetishist / flickr.com

Blake Loates iz Alberte u Kanadi neugodno se iznenadila kad je otvorivši bocu vitaminske vode na poleđini čepa pronašla uvredljivu poruku 'You retard', javlja ABC News.

Poruka ju je dodatno pogodila zbog toga što njezina mlađa sestra Fiona boluje od autizma.

Njezin otac poslao je pritužbu proizvođaču pića Coca Coli te čelnike kompanije pozvao na red te ih pitao mogu li zamisliti što bi se dogodilo da je bocu otvorila Fiona.

Predstavnici kompanije ispričali su se obitelji te objasnili kako je poruka nastala zbog promocije u Kanadi tijekom koje su se na čepovima kombinirale jedna engleska i jedna francuska riječ. Naime, na francuskom 'retard' znači 'kasniti', a kompanija je propustila izbaciti riječ iz selekcije engleskog jezika.

– Razgovarali smo s obitelji, ispričali im se i objasnili kako je došlo do pogreške. To nikako nije isprika za ono što se dogodilo, no željeli smo im dati do znanja da pogreška nikako nije bila namjera. Također, obavijestili smo ih i da odustajemo od takve promocije, poručili su iz Coca-Cole.

Piše: d.i./VL

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved