Poreč
20.9.2013. 17:22:44h
Poreč zatvara sezonu s dvije sportsko-gourmet manifestacije
Direktor TZG Nenad Velenik i Goran Vrus, direktor prvog porečkog triatlona predstavili su premijernu manifestaciju predstojećeg vikenda u Poreču
Maesi64 / wikipedia.org

POREČ – Sportska i sportsko-rekreativna manifestacija Porečki triatlon, koji će se održati predstojećeg vikenda i bike & gourmet aktivnost koja će potrajati do nedjelje 29. rujna, bit će šlag na ovogodišnju turističku godinu u kojoj će se od 1. siječnja pa do 30. rujna u Poreču zabilježiti oko 2,6 milijuna noćenja.

Dva nova proizvoda koja će gostima i domicilnom pučanstvu biti premijerno ponuđena na zalazu ovogodišnje glavne turističke sezone, pod kapom Turističke zajednice grada Poreča i u tehničkoj izvedbi Triatlon klubova «Swibir» iz Zagreba i «Happy Time» iz Poreča, jesu pilot projekti koji bi trebali pokazati smjer kretanja u turizmu kada je u pitanju ponuda gostima u njihovo slobodno vrijeme te mogućnosti Grada i okolice da u vrijeme kada se, posebno u sjevernim dijelovima Europe, pomalo skuplja ogrjev za predstojeću zimu, u Poreču još postoje odlični uvjeti za velika sportska natjecanja i slobodno kretanje gostiju prirodnim okruženjem po toplom i sunčanom vremenu.

Zajednička karakteristika Porečkog triatlona i bike&gourmet programa je dolazak novih gostiju u Poreč i produžetak sezone te ukazivanje na mogućnosti smještaja i, kako rekreativne, tako i gastronomske ponude.
Premijera Porečkog triatlona, koji će se bodovati i za prvenstvo Hrvatske, na kraju ovogodišnje sezone triatlona u EU, kako je u TZG najavio prof. Goran Vrus, okupit će 250 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovenije, Njemačke, počet će u nedjelju u 8 sati.

U prvoj dionici, natjecatelji će morati preplivati 1900 metara ispred porečke luke. Slijedi vožnja biciklom po stazi dugoj 85 kilometra između Poreča i Dračevca, da bi onima koji to izdrže preostalo još 20 kilometara trčanja.
Porečki triatlon starta s velikim ambicijama organizatora i TZG da postane natjecanje koje će narednih godina okupiti veliki broj sudionika i koje će se bodovati za EU triatlon bodove.

Poreč bike&gourmet manifestacija potrajat će, prema riječima direktora TZG Nenada Velenika, do 29. rujna. U krugu od 30 do 50 kilometara od Poreča «bajkeri» imaju priliku obići dosta ugostiteljskih objekata i prema svojem guštu moći će kušati iće i piće istarskih vinara.

Kako, kojim pravcem i koliko daleko će morati pedalirati do tražene oštarije gosti će saznati iz brošure koju je TZG dao tiskati i koja će se naći na svim recepcijama porečkih hotela i info punktu TZ u gradu.
Gosti će po konzumaciji dobiti «potvrdu» da su pedalirali i bili na stazi, veli  direktor TZG Velenik, a što će im donijeti i prigodnu nagradu.

Poseban režim prometa tijekom Triatlona

Turistička zajednica Grada Poreča i Triatlon klub Swibir iz Zagreba krenuli su početkom godine u organizaciju prvog Porečkog triatlona, sportske manifestacije međunarodnog karaktera koja je već prve godine dobila status Državnog prvenstva u dugom triatlonu.
Sama manifestacija koja obuhvaća tri sportske discipline, plivanje, biciklizam i trčanje, održavati će se u gradu Poreču i okolici.

Za potrebe organiziranja Porečkog triatlona, sa jednim ciljem a to je sigurnost svih natjecatelja, molimo Vas za razumijevanje oko posebnog režima prometa na dan utrke 22.09.2013. godine u razdoblju od 8 do 16 sati, posebno u zonama Starog Grada, ulice O. M. Tita te ulice K. Huguesa i ulice N. Tesle te šetališta A. Restovića.
Sva tri dijela utrke bit će osigurana od strane policije i zaštitarske tvrtke.

Posebna napomena za građane sa područja Garbina i Starići:
Cesta od rotora Žatika do raskrižja Dračevac kod lokalne ceste 50090 bit će zatvorena za promet u periodu od 8,30 do 13,30, te Vas molimo za korištenje alternativnih putova na dan utrke, navode organizatori.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved