Zagreb
Festival hrane i vina
13.2.2014. 7:17:28h
Ovim okusima nitko neće moći odoljeti
Hrvatski festival hrane i vina obuhvatit će čitav niz različitih okusa koji će zadovoljiti i ona najizbirljivija nepca
sebadella / flickr.com

Drugi Hrvatski festival hrane i vina bit će održan od 3. do 5. travnja ove godine u zagrebačkoj Areni, a javnosti će prezentirati cjelokupnu eno-gastro ponudu Hrvatske kroz različite regije, ali i gastronomiju drugih zemalja s naglaskom na Italiju kao zemlju pokrovitelja. Cilj festivala je promocija hrvatske gastronomije, brendiranja Hrvatske kao nove eno-gastro zvijezde na europskom nebu, ali i edukacija mladih naraštaja o kulturi stola te razvijanje međunarodne suradnje s drugim zemljama, uz Italiju koja će se i predstaviti na Festivalu.

'Posebnost ovogodišnjeg festivala je raznolik sadržaj koji je podijeljen u četiri kategorije – vino, gastronomija, slastice i HoReCa te, naravno, bogat program koji će kroz tri dana festivala posjetiteljima omogućiti da kušaju fine delicije sljubljene od naših najboljih chefova, posjete besplatne edukativne radionice, predavanja i okrugle stolove te se prepuste avanturi eno-gastro svijeta', istaknula je danas na prezentaciji programa direktorica festivala Đurđa Protić.

U sklopu Festivala prezentirat će se mnogobrojni klasteri i udruge poput klastera pršuta, grupacije tjestenina, udruge slavonskog kulena i kulina te udruga vinara. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako manifestacije poput Hrvatskog festivala hrane i vina obogaćuju turističku ponudu grada: 'Smatram da svi zajedno moramo kontinuirano raditi na brendiranju Hrvatske kao eno-gastro destinacije stoga su ovakvi događaji neizostavan dio cjelokupne strategije.'

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved