Novalja
Prigodno
16.12.2014. 13:24:46h
Uz domaće za Novu godinu u Novalji vikendaši i turisti
U prosinačkim danima Novalja je odlučila ponuditi dobar kulturno-zabavni program, humanitarnu akciju kićenjem velikoga gradskog bora te doček Nove godine na Trgu Bazilika, na koji su pozvani građani, vikendaši i turisti.
objava za medije

U prosinačkim danima Novalja je odlučila ponuditi dobar kulturno-zabavni program, humanitarnu akciju kićenjem velikoga gradskog bora te doček Nove godine na Trgu Bazilika, na koji su pozvani građani, vikendaši i turisti.
Godina koja se polako bliži kraju bila je značajna za Grad Novalju, njene stanovnike i Upravu grada, a to pokazuju dobri rezultati, od kojih su najvažniji povećanje broja gostiju od gotovo 10 posto, ali i upravljanje bukom i kontrola snage decibela s klubova na Zrću te uvođenje turističkog bontona, što je određena hrvatska turistička inovacija za koju je zainteresirano sve više destinacija s istim problemima.
Uspješnu godinu tako će zaokružiti nizom raznolikih slavljeničkih događanja koja slijede u prosincu, koje je organizirala gradska uprava s Odjelom za kulturu i Turističkom zajednicom. Želja je zadnjim mjesecom u godini uljepšati dane svojim građanima ali i brojnim vikendašima zbog čega će se većina zabavnih događanja odvijati upravo vikendom.
Bogat blagdanski program otvara na Trgu Bazilike u subotu 20. prosinca u 11 sati plesna skupina „Kissa“, čiji su sudionici mladi plesači iz Novalje, ojačani članovima s cijelog otoka Paga. 21. Prosinca u crkvi svete Katarine u 18 sati će se održati koncert Gradskog zbora koji će izvesti adventsko-božićnu glazbu stranih i domaćih autora. Poseban gost je solist i poznati bariton Armando Puklavec, dok kao gost nastupa i Dječji crkveni zbor Novalja.
Pravi glazbeni događaj svakako će biti i 18. Novaljski raspivani Božić, božićni koncert u crkvi svete Katarine, koji će se održati 26. prosinca s početkom u 19 sati uz nastup klapa „Slavuji“, „Čeprlji“, „Peružini“, „Murtelice“ i „Novalja“. Posebna gošća koncerta glazbena je diva Radojka Šverko koja će nastupiti uz klavirsku pratnju maestra Vladimira Babina.
U utorak 30. prosinca na Trgu Bazilike svi ljubitelji moderne glazbe i dobrog rocka doći na svoje jer u 21 sat počinje koncert mladih novaljskih rock-bendova „Old Babors“, „Indication Pump“ i „Jam Band“.
Prošle godine doček na otvorenom organiziran je prvi put, a ove godine za raspjevanu atmosferu u novogodišnjoj noći pobrinut će se klapa „Godimenti“ čiji koncert počinje u 21 sat. Bit će otvoreni svi kafići, najavljen je i ugostiteljski štand na kojem će se prodavati prikladne gurmanske delicije poput kobasica i vina, a ugostiteljsku ponudu u vrijeme dočeka upotpunit će i bistroi „Valis“ i „Plac“, koji se nalaze na samome Trgu. Na dočeku se osim domaćeg stanovništva i vikendaša, očekuju i turisti za koje su otvoreni hoteli „Loža“ i „Terra“.
U ponoć, nakon čestitke gradonačelnika, kreće „Urnebesni vatromet“,  prisutni slavljenici bit će tradicionalno počašćeni šampanjcem, a organizirat će se i bogata nagradna tombola. 
Novogodišnji program završava u petak 2. siječnja koncertom popularnog zadarskog benda „ZD Express“, koji  na Trgu Bazilike počinje u 21 sat.
Također, od 6. prosinca Grad je ustupio svoj prostor u Dalmatinskoj ulici gdje se građani, koji to žele, svaki dan od 16 do 21 sati mogu uključiti u kreativnu radionicu izrade ukrasa za veliko božićno drvce koje će i ove godine, drugi put zaredom, zajedno okititi oni koji kupe ukrase za bor izrađene u toj radionici. To može značiti da će isti ukras netko izraditi, a potom ga i kupiti, i tako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Akciji su se tradicionalno odazvali i maštovite prigodne ukrase izradili  Dječji vrtić „Carić“, Radionica mladih Novalje i Misijsko-kreativna grupa djece i mladih Gradske knjižnice Novalja, s voditeljicom Jasminkom Majsec Denona. A sve se to događa u sklopu zajedničke humanitarne akcije u kojoj se tako prikupljena sredstva doniraju UNICEF-u i Misiji u Africi.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved