Osijek
Prioriteti
7.2.2014. 13:40:30h
Razvoj turističkih kapaciteta jedan od glavnih prioriteta
Sajam lova, ribolova i turizma ili 11. SALORI, ove je godine predviđen u terminu od 11. do 13. travnja. Iako se čini kako vremena još ima, Darija Vuković, direktorica Osječkog sajma, tvrtke organizatora izvijestit će kako je ovog tjedna održan i prvi radni sastanak sa suorganizatorima.
Davor Kibel / glas-slavonije.hr

Sajam lova, ribolova i turizma ili 11. SALORI, ove je godine predviđen u terminu od 11. do 13. travnja. Iako se čini kako vremena još ima, Darija Vuković, direktorica Osječkog sajma, tvrtke organizatora izvijestit će kako je ovog tjedna održan i prvi radni sastanak sa suorganizatorima. Nazočili su mu predstavnici Hrvatskog lovačkog saveza, Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Športsko ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice grada Osijeka, Streljačkog saveza Osječko-baranjske županije, predstavnici Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, te Policijske uprave Osječko-baranjske.
Razvoj i očuvanje lovne osnovice i ribljeg fonda, afirmacija lovišta, očuvanje i zaštita prirodnog staništa radi očuvanja biološke ravnoteže biljnih i životinjskih vrsta, edukacija posjetitelja i formiranje svijesti o potrebi ekološkog očuvanja prirode baziranog na turizmu kao značajnoj gospodarskoj grani i općenito razvoj turističkih kapaciteta glavne su odrednice ovogodišnjeg SALORI-a, izvješteno je nakon sastanka. Posjetitelji će i ove godine moći vidjeti bogatstvo lovnih i ribolovnih trofeja, organizirat će se natjecanje u lovnom streljaštvu, natjecanje u lovu ribe udicom na plovak, kuhanje fiša i čobanca. Bit će organiziran i niz stručno - popratnih susreta, okruglih stolova i prezentacija kao i promocija stručne literature i knjiga.
- Sada nam preostaje pozivati proizvođače i trgovce lovnog i ribolovnog pribora i opreme, turističke zajednice, proizvođače vina, ugostitelje, putničke agencije, hotele, privatne smještaje i ostale zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjem SALORI-ju - zaključila je direktorica Vuković. I u međuvremenu odraditi prvi ovogodišnji sajam, onaj proljetni, koji je na rasporedu drugog vikenda u ožujku.

Piše: D. Kuštro

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved