Zdravstveni turizam
1.12.2014. 7:25:43h
Promocija i razvoj Kvarnera kao destinacija zdravlja
Kvarner ima dugačku tradiciju zdravstvenog turizma. Kako bi prezentacija ponude bila još jača u Opatiji je nedavno osnovan Klaster zdravstvenog turizma.
Phalinn Ooi / flickr.com

Kvarner ima dugačku tradiciju zdravstvenog turizma. Kako bi prezentacija ponude bila još jača u Opatiji je nedavno osnovan Klaster zdravstvenog turizma.

U osnivanje su se uključila 22 zdravstvena i turistička subjekta, a planira se njegovo širenje. Uključiti se mogu svi koji svojim djelovanjem mogu doprinijeti promociji i razvoju Kvarnera kao destinacije zdravlja.

Svečana osnivačka skupština održana je u opatijskoj Villi Angiolini, kolijevci opatijskog, ali i kvarnerskog turizma, čiji je razvoj započeo sredinom 19. stoljeća dolaskom turista koji su tražili ozdravljenje u ugodnom podneblju, uz čisto more.

Uz osnivače, svečanosti osnivanja Klastera nazočni su bili i pomoćnik ministra zdravlja doc. dr. sc. Miljenko Bura, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, te predstavnici Hrvatske gospodarske komore.

Područje Kvarnera tradicionalno je vezano uz proizvode zdravstvenog turizma koji se zahvaljujući prije svega izuzetno povoljnim klimatskim obilježjima i blizini nekadašnjim europskim centrima političke i gospodarske moći počeo razvijati u drugoj polovini 19. stoljeća u klimatskim lječilištima Opatije, Crikvenice, Velog Lošinja, Raba i Gorskog kotara.

Tradicija, razvijena infrastruktura i stručni ljudski potencijal, temelji su na osnovu kojega su Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Kvarnera prepoznali zdravstvenu industriju kao ključnu komparativnu prednost regije te naglasili potrebu da zdravstveni turizam postane prepoznatljivi regionalni brend.

Piše: Marijana Smokvina

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved