16.9.2013. 21:15:18h
Montana Magica lodge – odmor po mjeri hobbita ili ewoka
Ova nastamba ne nalazi se u Međuzemlju, Pandori ili na šumovitom mjesecu Endor, već u dubokoj prašumi Sjevernog Čilea. Montana Magica Lodge neobičan je hotel skriven je u srcu prirodnog rezervata koji se prostire na više od 120 hektara.
/ she.hr

Ova nastamba ne nalazi se u Međuzemlju, Pandori ili na šumovitom mjesecu Endor, već u dubokoj prašumi Sjevernog Čilea. Montana Magica Lodge neobičan je hotel skriven je u srcu prirodnog rezervata koji se prostire na više od 120 hektara. Nalik na vulkan, umjesto lave izbacuje vodu, koja se spušta uz prozore soba koji izviru iz kamena obraslog mahovinom i biljkama penjačicama.

Mjesto koje izgleda kao da bi se u njemu odmarali hobiti, avatari ili ewoksi, omiljeno je odmaralište mnogih ljubitelja prirode koji posjećuju Los Rios.

Kako bi pristupili ovome hotelu potrebno je malo avanturizma i hrabrosti. Do njega se može doći samo pješice, a kako bi u njega na kraju i ušli, posjetitelji trebaju prošetati po visećem mostu napravljenom od dasaka i užadi.

Iako skoro potpuno umjetna, Montana Magica lodge u Čileu eruptira svaki dan, a voda koju izbacuje slijeva se uz stijenke hotela oduševljavajući goste koji su odsjeli u njegovih 13 soba.

magic mountain6Od ostalih zanimljivosti ova ‘koliba’ nudi mini-golf na divljem terenu s prirodno oblikovanim rupama, rute pješačenja i planinarenja, a oni željni adrenalina mogu isprobati ZIPline i spustiti se najduljom sajlom u Južnoj Americi te iz ptičje perspektive razgledati prašumu.
Ako imate malo sreće možete ugledati i pudu – najmanju srnu na svijetu, visoku samo 33 centimetara.

pudu1Na kraju dana nema vam druge nego opustiti se u toplim kupeljima napravljenima od ogromnih stabala prašume i uživati u zvucima vodopada koji se spušta niz ovu nevjerojatnu nastambu.

magic mountain 3Za noć u hotelu koji se nalazi na prostorima prirodnog rezervata Huilo-Huilo zaštićenog Unescom morat ćete izdvojiti od 1350 do 2300 kuna.

Piše: Maja Nikolorić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved