Novi trend
15.11.2014. 9:47:40h
Vlastitim zrakoplovom na odmor u Hrvatsku
U Zračnoj luci Rijeka na Krku predstavljen je projekt "Fly Croatia" hrvatskog programa zrakoplovnog turizma koji podrazumijeva korištenje 21 sportskog aerodroma u naših 13 županija.
Josh Beasley / flickr.com

U Zračnoj luci Rijeka na Krku predstavljen je projekt "Fly Croatia" hrvatskog programa zrakoplovnog turizma koji podrazumijeva korištenje 21 sportskog aerodroma u naših 13 županija.

U Hrvatsku dolazi oko 12 tisuća zrakoplova u vlasništvu europskih čarter tvrtki. Namjera je da slijeću na male aerodrome, kako bi od turista koristi imala i država i lokalne samouprave u čijem su vlasništvu aerodromi. Godišnja bi zarada bila od 100 do 300 milijuna kuna, a u projekt bi se uložilo oko 230 milijuna kuna.

Aktivan odmor uz vlastiti zrakoplov trend je koji Hrvatska mora prepoznati, čulo se na Krku, gdje je u Zračnoj luci Rijeka predstavljen projekt Fly Croatia. Moguće je da će već sljedeće turističke sezone stvar zaživjeti jer su, uz krčki, spremni aerodromi na Lošinju, na Braču, Hvaru, Čepinu kod Osijeka, Vinkovcima...

Država će učiniti sve da te zrakoplovne luke ne da u koncesiju, obećao je predstojnik Agencije za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović. Da privatizacija malih aerodroma ne dolazi u obzir slaže se i koordinator projekta Fly Croatia Roman Cvek.

Piše: Blanka Uzelac

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved