Press
12.11.2014. 6:44:13h
Istra u studenom u žiži interesa stranih novinara
U mjesecu studenom u Istri se i nadalje nižu dolasci novinara na press putovanjima, osobito značajni zbog članaka koji se objavljuju diljem Europe, ali i Sjeverne Amerike, a među kojima izdvajamo nekoliko značajnijih.
Roberto Taddeo / flickr.com

U mjesecu studenom u Istri se i nadalje nižu dolasci novinara na press putovanjima, osobito značajni zbog članaka koji se objavljuju diljem Europe, ali i Sjeverne Amerike, a među kojima izdvajamo nekoliko značajnijih.

Dolazak gourmet novinara Gerda Wolfganga Sieversa je organiziran u suradnji s PR partnerom ART Redaktions Teamom. Sievers piše za magazine ÖGZ-Kolumne, Kochen & Küche, Fleisch.pur i Grillzeit, a radi i na gourmet knjizi koja će u jesen 2015. godine biti predstavljena na frankfurtskom sajmu knjiga, zbog čega, prilikom svog boravka na istarskom poluotoku treba posjetiti 111 restorana i konoba.

Blogeri Christopher Staudinger i Tawny Clark dolaze upoznati Istru, a studijsko putovanje organizirano je u suradnji TZ Istre i predstavništva HTZ-a za SAD i Kanadu, a putovanje je ujedno i dio programa Expedia Viewfiender. Blog Captain&Clarke izvrsno je praćen te pokriva tržište Sjeverne Amerike.

Dani tartufa zajedno s prirodnim ljepotama i kulturnim znamenitostima Istre, ostat će zabilježeni zahvaljujući francuskim filmskim reporterima Patricku Bureau i Yvesu Bidou. Snimljeni materijali prikazivat će se diljem Francuske, ali i u Švicarskoj, Belgiji i u francuskoj regiji Kanade, Quebecu. Njihov boravak u Istri moguć je zahvaljujući suradnji predstavništva HTZ-a u Parizu i Turističke zajednice Istarske županije.

Novinarka Sara Ines Musinowski iz Luxury Life Magazina boravila je u Istri od 5. do 9. studenog, a čiji je boravak organiziran u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Švicarskoj i Njemačkoj, dok u drugoj polovici mjeseca pristiže Rocio Pastor, novinarka online časopisa Womanworld. Njezin je dolazak organiziran u suradnji s HTZ-om u Madridu, a zanima ju je lifestyle, kultura, gastronomija, moda, tradicija i priroda.

Kraj studenog iznimno je važan za prezentaciju gastronomske ponude Istre. Naime, 29. studenog u Rimu, na svečanoj promociji u hotelu The Westin Excelsior, bit će predstavljen vodič Flos Olei za 2015. Godinu. U njemu su zastupljeni brojni istarski maslinari i uljari, a Flos Olei već godina postavlja Istru na visoko drugo mjesto u proizvodnji kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Osim predstavljanja vodiča bit će podijeljene i nagrade za najboljih 20 ekstra djevičanskih maslinovih ulja „The Best 20“.  Turistička zajednica Istarske županije će, za navedenu prigodu, osim ulja predstaviti i gastro delicije Istre.
Osim navedenih press putovanja u pripremi je još nekoliko najava…

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved