Zagreb
13.9.2013. 5:02:49h
Proizvodi hrvatskog sela u Garden Mall-u
Dolazi jesen i puno plodova hrvatskih polja. Najbolje od njih želimo Vam ponuditi na Jesenskom sajmu Proizvoda hrvatskog sela u Garden Mallu.
PR

Dragi ljubitelji hrvatskih domaćih proizvoda!

Dolazi jesen i puno plodova hrvatskih polja. Najbolje od njih želimo Vam ponuditi na Jesenskom sajmu Proizvoda hrvatskog sela u Garden Mallu.

Ponuda je uistinu izvrsna i kako pjesma kaže: „…sira, putra, vrnja, mleka, jajec i krumpira - vse to ide v beli Zagreb grad“. Povrćari iz Vidovca će ponuditi lijepo, zdravo i svježe povrće kako biste mogli spremiti ukusnu zimnicu. Slavonci dolaze s domaćim kulenom, čvarcima, slaninom, kobasicama, šljivovicom, viljamovkom... Iz Primorja i Dalmacije stižu maslinovo ulje, maraština, suhe smokve, domaći sirevi... Međimurci stižu s ekološkim proizvodima, žitima, brašnom, domaćim rakijama i likerima… Na sajmu s preko 80 izlagača biti će velika ponuda meda i ostalih pčelinjih proizvoda, bučinog ulja, kolača, domaćeg kruha, začinskog bilja…

Ističemo i prigodni program kako bi starije podsjetili, a mlađe podučili jesenskim običajima naših krajeva. U petak se peče slavonska šljivovica, u subotu je uprizorenje Vidovačke zeljarijade sa rezanjem i gaženjem zelja za kiseljenje, a u nedjelju kuhanje ajvara. Posebno zanimljivo će biti vrcanje meda.

Ugostiteljski dio ponudit će fiš paprikaš, domaći odojak, vidovečka sarma, hajdini gibanke, štrukle od zelja i sira… Za dobar štimung će se pobrinuti tamburaši, KUD Vidovec i KUD Valentinovo. Satnicu programa prilažemo uz poziv!


Petak, 13. rujan 2013.

09:00 – 21:00 Prodajne izložbe hrane, pića i suvenira

16:30 – 19:00 Pokazno pečenje rakije

15:00 – 17:00 Vrcanje i kušanje meda

18:00 – 19:00 Nastup KUD „Valentinovo“

18:30 – 19:00 Kušanje rakije

 

Subota, 14. rujan 2013.

09:00 – 21:00 Prodajne izložbe hrane pića i suvenira

10:00 – 16:00 Vidovečka zeljarijada

prikaz rezanja i gaženja zelja za kiseljenje

10:00 – 16:00 Nastup tamburaša

11:00 – 16:00 Kušanje vidovečke sarme, hajdini gibanek, štrukle

od zelja i sira

18:30 – 19:00 Vrcanje meda i degustacija

Nedjelja, 15. rujan 2013.

09:00 – 21:00 Prodajne izložbe hrane pića i suvenira

10:00 – 14:00 Kuhanje ajvara

11:00 – 13:00 Jesenska kreativna radionica za djecu

11:00 – 12:30 Vrcanje meda i degustacija

14:30 – 14:45 Kušanje ajvaraPas lutalica spašen je s ceste i sretno udomljen nakon što ga je jedan američki par zamijetio dok je surfao Google Street Viewom.

Jennifer Velasquez kontaktirala je losangelesku udrugu ''Nada za šape'' koja brine o napuštenim životinjama i opisala im točno mjesto na kojoj je ugledala kuju Sonyu. Jedan od volontera udruge Eldad Hagar tada je otišao na lokaciju i odmah uočio nesretnu životinju, piše Daily Mail. Sjedila je ispred napuštene zgrade, a kada je Hagar došao do nje, sramežljivo se zavukla pod obližnji automobil. Vlasnik lokalne tvrtke kazao je da Sonyu na istom mjestu viđa najmanje 10 godina.

Hagar joj se približio i pokušao je nahraniti komadićima mesa, a kada je nakon nekog vremena zadobio njeno povjerenje, vezao ju je vodilicom i ukrcao u automobil. Sonya je potom ošišana i okupana te odvedena veterinaru. Ustanovljeno je kako ima nekoliko tumora i artritis. Operirana je i sretno udomljena. Kako ima problema s kostima, podvrgnuta je tretmanima akupunkture na koje reagira dobro. Može se kretati bez velikih bolova što joj, da je ostala na ulici, više ne bi bilo moguće.

Piše: tli/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved