Split
I što je...
18.10.2014. 19:21:29h
Ogorčeni splitski turistički djelatnici: Ako Ultra nije događaj godine onda mi ne znamo što je...
Dodjela turističkih nagrada u Opatiji, u petak navečer, najboljima u ovoj godini, vidno nezadovoljnima učinila je turističke djelatnike Splita, koji su izgubili utrku u svim kategorijama u kojima su splitske atrakcije bile nominirane.
Eva Rinaldi / flickr.com

Dodjela turističkih nagrada u Opatiji, u petak navečer, najboljima u ovoj godini, vidno nezadovoljnima učinila je turističke djelatnike Splita, koji su izgubili utrku u svim kategorijama u kojima su splitske atrakcije bile nominirane. Tako je nemalo iznenađenje Splićana, ali i većine u dvorani izazvala objava da je splitska “Ultra Europe Festival” ostala u sjeni “Red Bull Air Race” utrke u Rovinju koja je proglašena događajem godine!

- Stvarno sam iznenađen, bio sam uvjeren da će “Ultra” dobiti nagradu, baš mi je to čudno - kazao nam je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, nakon dodjele nagrada u Opatiji, gdje je uz ostalih devet ministara nazočio i premijer Zoran Milanović. Njegovu razočaranost dijelila je i direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić koja je bila sigurna da u Opatiju dolazi po nagradu.

- Ne znam jesam li tužnija što je Dioklecijanova palača ostala bez nagrade ili što “Ultra” nije bila dovoljno atraktivna da bude događaj godine u zemlji... - kazala je razočarana Vukšić, čestitajući pobjednicima čiju kvalitetu ne dovodi u pitanje.

Da su Splićani doista u Opatiju krenuli sigurni da idu po nagradu ili više njih, uvjerili smo se kada smo uoči dodjele nagrada pitali zamjenika gradonačelnika Splita Gorana Kovačevića kako tumači to da je “Ultra” ostala bez nagrade, na što se on iskreno iznenadio i pitao nas odakle nam ta informacija, jer da je on došao u Opatiju uvjeren da dolazi po nagradu za Dioklecijanovu palaču i “Ultru”.

No, kako je svečanost odmicala, Split je izgubio utrku za najbolju destinaciju, pa potom Dioklecijanovu palaču za kulturnu atrakciju godine, da bi vrhunac nezadovoljstva Splićana bio kada je “Ultra” stavljena u drugi plan u odnosu na rovinjsku “Red Bull” utrku.

- Dioklecijanova palača je svjetski raritet koji nema pravu konkurenciju, ali kriteriji su bili drugačiji i ja zapravo i ne znam kakvi su bili. Za “Ultru” koja je svjetski mega-festival s više od stotinu tisuća sudionika, koja je Split i Hrvatsku dovela na naslovnice svjetskih medija, nemam doista što reći osim da sam jako razočaran što to nije prepoznato kao najveća promocija hrvatskog turizma... “Portapak” smo ispraznili da možemo staviti nagrade u njega, a vraćamo se bez ičega - kazao nam je nakon dodjele nagrada Kovačević.

Ni direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella nije krio ljutnju, naglašavajući kako su sve četiri dalmatinske županije spasile ovogodišnju turističku sezonu u zemlji svojim rezultatima, a posebno gradovi poput Splita s rastom turističkog prometa od 20 posto.

- Dalmacija opet u turizmu dobija mrvice i ignorira se struka i vrijedni ljudi koji zaslužuju priznanje za svoj rad i veliki uspjeh koji imaju... - kazao je Stella.

Piše: Ružica Mikačić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved