Hvar
Sezona
8.10.2014. 7:31:26h
Bum poslovnih gostiju i turističkih vjenčanja u Hvaru
Broj parova koji se u Hvaru vjenčaju raste po stopi od 20-30%, a dogodine očekujemo porast od čak 50%, poručuju iz Sunčanog Hvara
Pierre Mounier / flickr.com

Domaćini Splitsko-dalmatinske županije devet turističkih mjeseci okončali su s 2,1 milijun gostiju i nešto više od 12 milijuna noćenja.

Turista je bilo osam, a noćenja šest posto više, a i sam rujan bio je bolji od lanjskog (gostiju pet, a noćenja šest posto više). Dobrim rezultatom hvale se i u Sunčanom Hvaru, ističući da se predstečajni postupak nije negativno odrazio. Sunčani Hvar je u rujnu, bez kampa Vira, uknjižio 4,8 posto više noćenja i 4,4 posto veći prihod po sobi, dok je za devet mjeseci noćenja bilo 6,5 posto više, a prihod po sobi nadmašio je lanjski za pet posto. U listopadu se očekuje novi iskorak od 13 posto.

“U rujnu smo imali čak 18% više noćenja poslovnih gostiju i 20% više prihoda po sobi nego lani. Broj parova koji se u Hvaru vjenčaju raste po stopi od 20-30%, a dogodine očekujemo porast od čak 50%, poručuju iz Sunčanog Hvara, smatrajući da je važnost rješavanja predstečajnog postupka i namjere najvećih dioničara za što skorijim finaliziranjem dogovora potvrđena nedavnim otkupom potraživanja Privredne banke Zagreb od strane Prime Tourist Resortsa.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved