Ludbreg
10.9.2013. 12:40:09h
Radionica u sklopu izrade studije 'Strateški plan razvoja turizma destinacije Ludbreg' zainteresirala Ludbrežane
U tijeku je izrada studije 'Strateški plan razvoja turizma destinacije Ludbreg' koja za cilj ima postavljanje strateškog okvira za dugoročno djelovanje
korom / flickr.com

U tijeku je izrada studije „Strateški plan razvoja turizma destinacije Ludbreg" koja za cilj ima postavljanje strateškog okvira za dugoročno djelovanje svih relevantnih nositelja ekonomske i turističke politike u osmišljavanju turističkih proizvoda i usluga kao i donošenju poslovnih i razvojnih odluka u domeni turizma. Tim povodom danas je u prostorijama POU Dragutin Novak održana radionica koja je dio metodologije izrade dokumenata. - Drago mi je što su radionici nazočili predstavnici svih segmenata društva kako bismo u konačnici uz naše prijedloge i sugestije izradili čvrst, solidan i neprobojan dokument na temelju kojeg možemo dalje razvijati turizam ne kao ukras već kao prihodovnu djelatnost. - rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić. Radionici su nazočili predstavnici grada, župe i biskupije te predstavnici udruga civilnog društva, ugostitelji i drugi zainteresirani građani. Dosadašnje aktivnosti predstavili su Renata Tomljenović i Eduard Kušen iz Instituta za turizam u Zagrebu. - Postoji puno aktivnosti, osnovana je turistička agencija, prihvaćen je brend Ludbreg - centar svijeta, razvijen je turizam događanja jer je gotovo svaki mjesec nešto na programu, organizirana je vinska cesta, projekt arheološkog parka je u nastajanju. Radi se o turističkoj atrakciji nedvojbeno međunarodnog i nacionalnog značaja, izvanrednog prostornog uređenja. Mi Ludbreg definiramo kao vjersko-turističku destinaciju. - rekla je R. Tomljenović. O samom konceptu više je govorio Eduard Kušen - Nijedna od susjednih destinacija nema svojstvo vjersko-turističke destinacije. Logika svake vjersko-turističke destinacije je ista, samo je drugi razlog dolaska hodočasnika i to je pravac kojim želimo ići. - kazao je Eduard Kušen napomenuvši kako je ovih dana markiran Stepinčev put i kako na tom putu obzirom na zalaganja blaženika za izgradnju zavjetne kapele u Ludbregu i za taj grad postoji mjesto. Stoga se rodila ideja da taj Stepinčev put bude produžen do Ludbrega. Prostorno-programski koncept strateškog plana razvoja turizma destinacije Ludbreg podijeljen je na hodočasničke atrakcije, ostale vjersko-turističke atrakcije, ostale kulturno-turističke atrakcije i sportsko-rekreacijske atrakcije. Tijekom radionice zaključeno je kako je Ludbreg grad koji je spreman za nove izazove i nešto novo i drugačije što je pokazao kroz svoje prijašnje aktivnosti poput Centra svijeta, otvaranja Restauratorskog centra, ali i grad u kojem su uspješno održane Svjetske umjetničke igre.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved