Samobor
8.9.2013. 2:52:42h
5. Samoborski medni dani 2013
14. i 15. rujna 2013. održavaju se 5. Samoborski medni dani 2013., s predviđenim programom na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava, Trgu Matice Hrvatske i u Livadićevoj ulici u Samoboru
Epepe / wikipedia.org

14. i 15. rujna 2013. održavaju se 5. Samoborski medni dani 2013., s predviđenim programom na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava, Trgu Matice Hrvatske i u Livadićevoj ulici u Samoboru (podrum Samoborske vinogradarsko – vinarske udruge Brenta).
Cilj organizacije 5. Samoborskih mednih dana je prikazati tradiciju uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih proizvoda samoborskog i svetonedeljskog kraja. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Samobora i Grada Sveta Nedjelja. Institucionalni pokrovitelji su Hrvatski pčelarski savez i Hrvatsko apiterapijsko društvo. Suorganizatori manifestacije su udruga Pozitiva S+, Poduzetnički centar Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, Udruženje obrtnika grada Samobora, te lovačke udruge Lovnog ureda Samobor – Srna, Jastreb, Šljuka, Žumberačka gora i Vepar žumberački.
Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter. Na manifestaciji će sudjelovati pčelarice i pčelari, obrtnici i drugi izlagači tradicijske baštine i starih zanata (oni koji imaju ugovorni odnos sa Gradom Samoborom za vikend prodaju na Trgu), dakle oko 30-ak njih, uz izlaganje, degustaciju, savjetovanje i promotivnu prodaju svojih proizvoda.
Izlagači će imati na raspolaganju drvene izložbene kioske – štandove. Izlagači pčelari biti će smješteni na dijelu Trga kralja Tomislava ispred „Apoteke“, dok će izlagači tradicijske baštine biti smješteni kao i obično ispred zgrade „Gradske Vijećnice“.
Program 5. Samoborskih mednih dana obuhvaća pet tematskih cijelina, i to stručna predavanja s praktikumima, prezentacijama i pčelarskim radionicama (Mala dvorana Pučkog otvorenog učilišta), apiterapijsko savjetovalište, kulturno-umjetnički program, prodaju i izložbu pčelinjih proizvoda, proizvoda od meda i na bazi meda, te gastronomsku kušaonicu gdje ističemo natjecanje u pripremanju medenih kolača i natjecanje u pripremi lovačkog paprikaša s peludom i medom.
Kao zanimljivost za posjetitelje (posebno najmlađe) biti će izložene i unikatne, ručno oslikane košnice našega pčelara Ante Bulučića „Osibara“. Posebna atrakcija manifestacije je kušaonica i ocijenjivanje izloženih proizvoda, te nagradna igra i tombola za posjetutelje za što je osiguran bogati nagradni (medeni) fond. Kroz kušaonicu pčelinjih proizvoda ocijenjivati će se najbolji med, najbolji medenjak. Kroz nastupe kulturno - umjetničkih društava, dječijih zborova, pjevačkih skupina, tamburaša i drugih predstaviti će se posjetiteljima dio kulturne baštine, pjesama, plesova i običaja našega kraja gradova Samobora i Svete Nedelje, odnosno Zagrebačke županije.
S obzirom na sve veću popularizaciju meda i njegovu potrošnju, te zbog izuzetnog značaja ove pčelarske manifestacije za nas, pozivamo Vas i molimo da pozovete sve zainteresirane da posjete 5. Samoborske Medne dane.

Link na originalni članak

 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved