Pula
Gladijatori
11.9.2014. 14:45:19h
Pulska Arena se vratila u povijest - borbe gladijatora
Pulska Arena sinoć se vratila duboko u povijest. Sve su oči bile uperene u gladijatore koji nisu štedjeli jedan drugoga.
Dale Gillard / flickr.com

Pulska Arena sinoć se vratila duboko u povijest. Sve su oči bile uperene u gladijatore koji nisu štedjeli jedan drugoga. Posjetitelji koji očekuju kakav turistički maskenbal, zaprepastit će se. Ovo su prave borbe, i pravi borci.

Tim je spektaklom otvoren Athene festival - međunarodni projekt kojemu je cilj očuvanje i revitalizacija antičkih kazališta na Sredozemlju. Pula je u sklopu festivala ponudila svoje antičke teatre - Arenu i Malo rimsko kazalište te će tijekom četiri dana gledatelji moći izabrati program prema svojim željama i uroniti u mješavinu kultura, događaja i doživljaja.

Premda oružje nije naoštreno, sukobi nisu baš bezazleni. Predstava ipak sadržava neke elemente glume. U završnom dijelu borbe, jedan će gladijator od imperatora dobiti palminu granu, a drugi ima biti mrtav. Kako bi se publika uvjerila da je skončao, bit će podvrgnut ne baš sofisticiranom postupku. Dobit će maljem po glavi.

Videoprilog pogledajte na ovom linku.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved