Korčula, Smokvica
6.9.2013. 7:00:03h
Koncert za plaže Korčule
Turistička zajednica općine Smokvica i komunalno poduzeće "Krublić" iz Smokvice su ovog tjedna na inicijativu bračnog para Martine i Petra Schleicher iz Njemačke te Kobusa van Rensburga iz Južne Afrike koji ima stalni boravak u Popovratku organizirali akciju čišćenja plaže Blaca.
_Pek_ / flickr.com

Turistička zajednica općine Smokvica i komunalno poduzeće "Krublić" iz Smokvice su ovog tjedna na inicijativu bračnog para Martine i Petra Schleicher iz Njemačke te Kobusa van Rensburga iz Južne Afrike koji ima stalni boravak u Popovratku organizirali akciju čišćenja plaže Blaca. I ranijih je godina taj bračni par, kao stari gosti Prigradice, zajedno s prijateljima organizirao čišćenje plaže na Blacama. No, iz ljubavi prema Korčuli ovaj su put otišli i korak dalje te su u rodnoj Bavarskoj, lipnja mjeseca, kao profesionalni glazbenici za korčulanske plaže održali dobrotvorni koncert. O tome su pisale i tamošnje dnevne novine "Der Bote" a tako prikupljeni novac namijenili su projektu “Podizanja svijesti o okolišu i uređenju plaža otoka Korčule”.
Svoj su projekt predstavili direktorici TZO Martini Marelić koja je gostima zahvalila na inicijativi i koordinirala daljnje aktivnosti.
Prema riječima liječnika iz Bavarske Petra Schleichera, neki od razloga zašto su investirali u nekretnine u Hrvatskoj, a posebno na Korčuli, jesu priroda, čisto more, mir i sigurnosni aspekti života na Korčuli. Većina vlasnika apartmana, jednako kao i ovaj par, dolazi samo tijekom kratkih godišnjih odmora, uglavnom ljeti. Svi su visoko ekološki osviješteni i žele boraviti u urednom i čistom okolišu te podignuti svijest otočana na tu temu.
Inače, sutra je za plaže Korčule u župnoj Crkvi Blažene Djevice Marije od očišćenja dobrotvorni koncert klasične glazbe na orguljama u izvođenju bračnog para Martine Schleicher i dr Peter Schleicher iz Bavarske.

Piše: Dina Cahun
 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved