Split
Spektakl
5.9.2014. 6:10:11h
Igra prijestolja opet u Splitu: zašto se Baldasar odriče zarade od američkih filmaša?
Gradska uprava u četvrtak je na službenim stranicama objavila kako će se popularna filmska serija “Igra prijestolja” i ove godine snimati u Splitu, i to počevši od 9. pa sve do 17. rujna.
Andy Checchi / flickr.com

Gradska uprava u četvrtak je na službenim stranicama objavila kako će se popularna filmska serija “Igra prijestolja” i ove godine snimati u Splitu, i to počevši od 9. pa sve do 17. rujna.

Ipak, da stvar bude zanimljivija pobrinuo se gradonačelnik Ivo Baldasar koji je nekoliko atraktivnih gradskih lokacija bogatim američkim filmašima prepustio doslovce - mukte.

Naime, u šumi novih akata koje je Baldasar potpisao i koji su se u četvrtak ujutro pojavili na web stranicama Grada, pronašli smo i onaj kojim se tvrtki “Ambasada film” iz Dubrovnika, zaduženoj za produkciju ove američke serije na hrvatskom tlu, desetak dana potpuno besplatno ustupaju Dioklecijanovi podrumi, Dosud, Poljana Stare Gimnazije, Dioklecijanova ulica i Zlatna vrata, zatim Papalićeva ulica te na koncu i plato ispred hotela “Zagreb” na Duilovu.(!?)

Zašto su u Banovini na ovakav način odlučili počastiti drage goste, pogotovo ako se zna da ova, sada već kultna, tv serija obara sve rekorde zarade, nažalost, do zaključenja ovog broja nismo uspjeli doznati.

U obrazloženju Baldasarove odluke, naime, ništa ne piše što ga je navelo na takvu odluku.

Podsjetimo, pitanje najma javnih gradskih površina, pogotovo onih najatraktivnijih poput Dioklecijanove palače, Rive ili Prokurativa, više puta se provlačilo po medijima.

Budući da iz gradske uprave nikada nisu javno objavili cijenik po kojem se takve lokacije iznajmljuju, utvrđeno je tek kako se one bez naknade mogu dati humanitarnim, vjerskim, kulturnim i sportskim ustanovama, udrugama te strankama.

Uz svo poštovanje seriji, njezinim tvorcima, kao i činjenici da sve više turista dolazi u Split kako bi uživo pogledali lokacije na kojima je “Igra prijestolja” snimana, nismo uspjeli shvatiti kako su je to u Banovini ugurali pod ono “humanitarne, vjerske, kulturne ili sportske institucije ili udruge”.

Piše: Leo Kovačić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved