Zadar
6.9.2013. 5:36:08h
Performeri osvajaju grad: U subotu “TRAFO 2013.” u Zadru
Teatro VeRRdi i The Moving Academy iz Berlina predstavljaju TRAFO 2013., ove subote, na više lokacija u Zadru.
yacht_boy / flickr.com

Teatro VeRRdi i The Moving Academy iz Berlina predstavljaju TRAFO 2013., ove subote, na više lokacija u Zadru.

Izvedbeni umjetnički projekt na specifičnim lokacijiama u Zadru, TRAFO 2013 angažira mlade umjetnike različitih iskustava i različitih nacionalnosti u istraživanju pojma tranzicije; priliku i potencijal kao i krizu i izazove s kojima smo suočeni u neprestanoj mjeni osobne, socijalne i globalne dinamike vremena u kojem živimo.

Deset performera i deset umjetničkih radova nastalih kroz intenzivnu desetodnevnu radionicu biti će predstavljeni tokom cijelog dana na deset lokacija, devet na poluotoku i jedna na plaži pored žute kuće (kod Elektre).

Radovi su nastali kao rezultat kreativne suradnje pedagoga i performera čiji su krativnost i osobni pristup bili oblikovani i vođeni kroz glumačke vježbe i trening.

Radionicu su vodili Kristin Guttenberg, umjetnička pedagoginja iz Berlina, te Zadru poznat kazališni pedagog još od kasnih devedesetih Aleksandar Acev. Kao specijalna suradnja pridružila se još i Jule Frierl iz Berlina koju smo mogli vidjeti pred nekoliko dana sa vrhunskom predstavom na Monoplay festivalu.

Glumci/performeri/plesači su Dominnique Wendler, Danilo Andreas Sepulveda Cofre, Ivana Jenjić, NataliePerić, Ana Kolega, Jelena Karoglan, Mia Burčul, Lucija Mikas, Kate Marušić i Hrvoje Perc.

Radionica i izvedbe nastale su u zajedničkoj produkciji The moving acadeny iz Berlina i Teatra VeRRdi iz Zadra u suradnji sa udrugom Zalet i Monoplay festivalom uz podršku Kazališta lutaka Zadar, Goethe instituta u Zagrebu i Grada Zadra.

Težnja ovog projekta je razvijanje mreže i internacionalne razmjene u kazališnom i performerskom iskustvu čime se Zadar uključuje u Europske tokove, a kao domaćin dobija program koji razvija dijalog otvorenog razmišljanja u formi ulične umjetnosti integrirane u turistički sadržaj koja istovremeno ne dijeli publiku interesno na građane i turiste već im se obraća kao individualnim osobnostima.

Dobrodošli

PROGRAM

1) 9.00h Morske Orgulje  Zagrijavanje/trening (1h)

2) 10.00 h Morske Orgulje  Press Info na lokaciji (30 min)

3) 11.30 h M. Klaica

E. Kotromanic  Intro Action (30 min)

4) 12.00 h E. Kotromanic 2 "I want to be Touched" (30 min, u repeticiji)

5) 15.00 h E. Kotromanic 4  "Naked Lunch"  (15 min)

6) 16.00 h Sv. Dominik  "HeartBeat"  (6 min)

"The big picture"  (15 min)

7) 17.00 h J. Vidulica 10 "The life of illegal immigrant
/ Mousetrap " (1h u repeticiji)

8) 17.30 h Plemića Borelli (Nasuprot suda) "Froschkönig " (15 min)

9) 17.50 h Stomorica  "Hochzeit I"  (20 min)

10) 18.25h Forum/Kapitolij  "Return to ..." (15 min)

11) 19.15 h Plaža kod žute kuće (iza elektre) "Halugica"  (15 min)
12) 20.00 h Poljana požarišće 2 "Kompozicija za pjesnika i anti- orkestar"  (15 min)

13) 20.30 h Stomorica  "Hochzeit II"  (20 min)

14) 21.00 h Sv. Dominik  "The big picture" (15 min)

15) 21.20 h Kazalište Lutaka
(prozor prema Kovačkoj)  "Just to be Clear" (30 min)

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved