4.9.2013. 23:45:00h
Putovanje vlakom kroz Hrvatsku - do Dubrovnika samo vlakom iz Španjolske?
Na Internet stranicama uglednog Američkog izdanja USAtoday.com osvanuo je zanimljiv i mogli bi nazvati futuristički članak pod nazivom "Train Travel In Croatia".
Monica Arellano-Ongpin / flickr.com

Na Internet stranicama uglednog Američkog izdanja USAtoday.com osvanuo je zanimljiv i mogli bi nazvati futuristički članak pod nazivom "Train Travel In Croatia".

Svaka turistička promidžba Hrvatske je apsolutno za pohvalu, te bi se na prvu ruku reklo da i ovaj članak u nizu hvalospjeva o Hrvatskoj, njezinim ljepotama i ostalim po udžbenicima nestručno izvučenim superlativima pohvalan i vrijedan doprinos Hrvatskoj promidžbi.

Ali istina je ipak daleko od toga, nepoštenim, iskrivljenim i lažnim predstavljanjem dobivamo jednog gosta, ali ih gubimo deset.

U svom članku autor Jean Asta navodi kako Hrvatske željeznice pružaju: "sigurno i udobno" iskustvo, a da ironija bude još veća isti autor navodi kako su u Hrvatskoj prisutni "High-speed" vlakovi koji povezuje veće gradove u zemlji. Ovo bi naravno bilo savršeno kada bi mogli reći da je 40km/h između Splita i Zagreba ili 10Km/h između Rijeke i Zagreba  velika brzina, a vagoni stari 30godina muzejska kompozicija, a ne žalosna sadašnjost.


Vlakom do Dubrovnika samo iz Španjolske

U nizu velikih zabluda i znanja kojima se u članku rasipa spomenuti novinar također se eksplicitno navodi kako se do grada Dubrovnika jedino može stići vlakom iz Španjolske.
Čak kada bi stare vlakove nazivali romantičnima, niske brzine velikima jer ste na odmoru i nikuda vam se ne žuri, povezivanje dvije suprotne strane Europe vlakom, ipak je malo previše. Ne upućeni američki čitatelji vjerojatno već kupuju avionsku kartu do Barcelone, a potom kartu za vlak na direktnoj liniji Barcelona - Dubrovnik.

Ironičari bi izjavili: "Umjesto sa ostatkom Hrvatske, Dubrovnik je povezan tunelom sa Španjolskom... EU se stvarno rasipa novcem".

Piše: Domagoj Skledar / croatialink.com

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved