Ilok
Iločki podrumi
1.9.2014. 6:33:51h
Kušanje vina i obilazak podruma
U Iloku, hrvatskom najistočnijem gradu, počela je proteklog vikenda tradicionalna jesenska manifestacija – Berba grožđa u Iloku, u svom 47. izdanju!
/ glas-slavonije.hr

U Iloku, hrvatskom najistočnijem gradu, počela je proteklog vikenda tradicionalna jesenska manifestacija – Berba grožđa u Iloku, u svom 47. izdanju! U sklopu berbe, za sve posjetitelje tamošnji najveći proizvođač vina Iločki podrumi nude zanimljiv program koji će trajati do 6. rujna.
Ono što posebno privlači goste je kušanje vina najnagrađivanije hrvatske vinarije i to prema promotivnim cijenama, a dobra novost za ljubitelje vinske kapljice je i mogućnost kušanja tek napunjene graševine vrhunske berbe 2013., koja je šampion ocjenjivanja u Kutjevu i Sv. Ivanu Zelini. Organizatori navode kako je za obilaske otvoren i Stari podrum, koji datira iz 1450. godine i koji danas njeguje isključivo najbolja vina Iločkih podruma. Iznimno zanimljiv sadržaj je i turističkim vlakićem obilazak obale Dunava i ladanjskog imanja Principovac, okružen nepreglednim vinogradima na uzvisini iznad grada.
Tako je i u subotnje poslijepodne vlakić Traminac Express vozio posjetitelje ulicama grada, pokraj Dunava, kroz Slovački kraj i na salaš Vukovo, gdje se održavala tradicionalna Pudarina – narodni običaj čuvanja vinograda uz pjesmu i ples. U večernjim satima odvijala se Noć vina u Turističkom naselju Stari podrum, uz glazbeni program i degustaciju vina, rakije, kulena i sireva, prodaju rukotvorina, s animatorima u tradicionalnim kostimima i prodajnom izložbom slika akademskog slikara, Iločanina Ante Baktera. Za simboličnu cijenu ulaznice, iločki gosti mogli su te večeri kušati sedam vrsta vina, rakija i gastronomskih delicija, obići stare podrume s vodičem i doživjeti pokoje iznenađenje…
Sličan program 47. Berbe grožđa u Iloku odvijat će se i 5. i 6. rujna, kada će tijekom dana i večeri TN Stari podrum u ponudi imati domaće delicije, vina Iločkih podruma i suvenire prema promotivnim cijenama, goste će zabavljati tamburaški sastav „Čežnja“, dok će se od 23 sata program nastaviti u šatoru iločkih podruma u srednjovjekovnoj jezgri grada s nastupom „Tambura banda“, odnosno „Full banda“ do ranih jutarnjih sati. Također će toga dana turistički vlakić voziti kružne ture Stari podrum – obala Dunava – Principovac.

Piše: S.Butigan

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved