5.7.2013. 11:31:54h
HGSS cijelu noć tragao za šest izgubljenih belgijskih izviđačica
U četvrtak tijekom dana grupa od oko 25 izviđača iz Belgije uputila se iz Dražica na Grobniku u smjeru Platka. Tijekom uspona, šest osoba u dobi od 20-ak godina odvojilo se od grupe
Roberta F. / wikipedia.org

Nakon cjelonoćne potrage, HGSS je pronašao i spasio šest zalutalih belgijskih izviđačica na području Dražica na Grobniku.

Dojavu o Belgijkama koje su se tijekom planinarenja odvojile od grupe i nestale, HGSS Rijeka zaprimio je sinoć u 22 sata, priopćeno je na službenoj stranici službe za spašavanje.

U četvrtak tijekom dana grupa od oko 25 izviđača iz Belgije uputila se iz Dražica na Grobniku u smjeru Platka. Tijekom uspona, šest osoba u dobi od 20-ak godina odvojilo se od grupe. Kako nisu bile adekvatno opremljene (neprimjerena odjeća, obuća i bez rasvjete) ubrzo su izgubile put. Za to vrijeme glavna skupina služila se za napredovanje kartom koju su imali, a koja ih je oko 22 sata dovela na streljanu Frkaševo na Grobniku (5 km zračne linije i oko 800 m visinske razlike udaljeno od Platka). Tamo ih je u mraku dočekao pripadnik Hrvatske vojske na straži i odmah obavijestio nadležne pa je tako obavijest da u grupi nedostaje šest osoba preko Centra 112 proslijeđena HGSS-u Rijeka.

Svi članovi Stanice stavljeni su u pripravnost dok se mobitelom pokušavalo stupiti u kontakt s izgubljenima i locirati ih. Prema informacijama koje su preko telefona dobivene od izgubljene grupe, potraga se usmjerila iz smjera Platka prema Dražicama. Nažalost, zbog mraka i loše karte pokazalo se da je grupa daleko od lokacije o kojoj je bila riječ. Oko 2.20 sati članovi HGSS-a Rijeka locirali su glasovima šest izviđačica u pješčari nedaleko od Dražica na Grobniku pa je još jedna uspješna akcija spašavanja sretno završena.

tli/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved