Biograd na moru
Sezonski radovi?
14.8.2014. 9:09:39h
Kulturni centar gradi se u srcu sezone usred Biograda
Zaglušujuća buka velikih bušilica i postavljanje armatura na fasadu zgrade u ponedjeljak je goste obližnjeg hotela "In" u Biogradu ostavila u nevjerici - u samom centru grada
zergu / flickr.com

Zaglušujuća buka velikih bušilica i postavljanje armatura na fasadu zgrade u ponedjeljak je goste obližnjeg hotela "In" u Biogradu ostavila u nevjerici - u samom centru grada, u neposrednoj blizini hotela čiji je kapacitet dupkom popunjen, usred kolovoza se gradi - kulturni centar.

Grad Biograd inicirao je obnovu stare zgrade, izgrađene još početkom prošlog stoljeća, te se u adaptiranom prostoru na četiri etaže uređuje multimedijalni i muzejski centar. Zašto se bušenje, postavljanje armatura i skela, podizanje prašine i nesnosna buka kamiona i ostalih radova dopuštaju usred sezone, usred grada i tik uz hotel, nitko ne zna.

Kum Tedi Spalato

- Iz turističke perspektive nitko u ovo ne može vjerovati, iako nam se događa pred nosom. To je nešto nevjerojatno, to je ludost. Nanosi se nesaglediva šteta našem hotelu i biogradskom turizmu - kazao je Vjekoslav Božić, direktor hotela "In".

Ovaj hotel, čiji je vlasnik splitski poduzetnik Ilija Naletilić, a kum objekta je pjevač Tedi Spalato, otvoren je s velikim očekivanjima prije pet godina. Naletilićeva tvrtka "Inero" obnovila je napušteno staro odmaralište i preuredila ga u hotel, smješten uz sam ulaz u biogradsku marinu "Kornati".

- Trenutačno su popunjene sve 44 sobe u hotelu. Ova nesnosna buka pokraj hotela započela je prošlog tjedna, trajala je cijeli tjedan i danas se nastavila. Nitko normalan ne razumije zašto se zgrada pokraj hotela obnavlja i rekonstruira usred sezone. Odgovor se može dobiti samo u gradskoj upravi Biograda, ali nama to ne polazi za rukom.

Potpuna nebriga

Vlasnik hotela Ilija Naletilić uporno pokušava telefonski stupiti u kontakt s biogradskim gradonačelnikom Ivanom Knezom, ali mu to ne uspijeva. Gradonačelnik ga očigledno ignorira, ne želi mu se javiti - kaže nam direktor Božić, objašnjavajući da se muzejski centar gradi već nekoliko godina, no da bi se svako ljeto radovi ipak zaustavili početkom sezone, kako i nalaže zakon.

- Tajming gradnje ni u kom slučaju nije trebao biti takav, već lani se odužilo do početka srpnja, a ovo što se sada događa pokazuje apsolutnu nebrigu biogradske gradske uprave i gradonačelnika Kneza prema gostima, turistima, turizmu u gradu. Bez ikakve suradnje s hotelijerom dopušta se gradilište i nesnosna buka uz hotelske prozore. Ne znamo više što da kažemo našim gostima - rekao je direktor hotela Vjekoslav Božić.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved