Pula
Konkurencija
13.8.2014. 6:35:03h
Grad Pula mu skinuo svih 39 putokaza do hotela sa pet zvjezdica
Na moje stupove postavili su drugu signalizaciju, i to je sad zakonito? - pita se Vaso Vulin
Michael Csáki / flickr.com

Vaso Vulin, vlasnik "Ville Vulin", pulskog boutique hotela s pet zvjezdica otvorenim se pismom nedavno obratio gradonačelniku Pule, prvom čovjeku IDS-a Borisu Miletiću i Damiru Prhatu, pročelniku gradskog Odjela za komunalni sustav, jer su mu skinuli sve turističke putokaza do njegova hotela, ukupno 39 ploča i 29 stupova, čije je postavljanje još 2003. uredno platio. "Villa Vulin" jedini je pulski hotel s pet zvjezdica, ali se Odlukom o turističkoj signalizaciji na području grada Pule iz ožujka 2014. izgubio na turističkoj karti grada. U Odluci stoji da se "usmjeravanje prema smještajnim objektima može postavljati samo za objekte s više od 20 osnovnih smještajnih jedinica", a onaj tko nema toliko, nastavlja Vulin, ostaje bez turističke signalizacije. Naime, "Villa Vulin" ima šest apartmana, 13 kreveta, ukupno šest smještajnih jedinica.

– U Puli je sada novo znakovlje, usmjerava turiste prema svim hotelima, hostelima, ali ne i do nas. Napravili su to u jeku turističke sezone, bez najave, "dekretom", koji su objavili putem interneta. Signalizacija koju sam platio uklonjena je, negdje su stupove iskoristili i na njih postavili prometnu signalizaciju – govori Vulin, a na pitanje je li dobio odgovor, spremno odgovara: – Ja ga i ne očekujem.

– To je samo zato što nisam podanik IDS-a. Obratio sam se predsjedniku Josipoviću i premijeru Milanoviću. Uljudno se, kaže, obratio Miletiću i Prhatu prije nego podigne tužbu. Poziva ih da vrate sve znakove na mjesta gdje su i bili, a u prilog svojoj tvrdnji Miletić je priložio dopis računa "Signal Sistema" u kojem je vidljivo koliko je stupova tada postavljeno. Iz Grada Pule pak odgovaraju da su uklonjene 22 oznake:

– Vulinu je 2003. izdano Rješenje za postavljanje prometnih znakova turističke signalizacije na dvije lokacije. Sve ostalo je postavljeno nezakonito. Kažu i da je pokrenut postupak postavljanja signalizacije za "Villu Vulin" po uzoru na ostalu turističku signalizaciju. No, Vulin odgovara:

– Ako su dvije lokacije zakonite, zašto su ih i tamo uklanjali. Nije točno da ostale, njih 39, nisu bile legalne. Na moje stupove postavili su drugu signalizaciju, i to je sada zakonito. Nečuveno!

Piše: Elena Čuljat

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved