Pula
30.8.2013. 12:03:53h
Pula prepoznala važnost glazbenih festivala za rušenje turističkih rekorda
Jučerašnjim nastupom reggae grupe The Original Wailers službeno je započelo četvrto izdanje Outlook festivala, najvećeg europskog festivala bass i soundsystem kulture koje će trajati do 2. rujna., a koje će Puli ove godine osigurati milijunto turističko noćenje.
hmomoy / flickr.com

Jučerašnjim nastupom reggae grupe The Original Wailers službeno je započelo četvrto izdanje Outlook festivala, najvećeg europskog festivala bass i soundsystem kulture koje će trajati do 2. rujna., a koje će Puli ove godine osigurati milijunto turističko noćenje.

Tom je prigodom na konferenciji za novinare netom prije otvaranja samog festivala istaknuta ne samo posebnost Outlooka kao festivala na kojem ove godine nastupa više od 500 izvođača, nego i njegov značaj kao turističkog događaja u Hrvatsku dovodi 13 tisuća ljudi.

Sudionici su istaknuli kako je rekordna prošlogodišnja turistička sezona uvelike i razlog velike promidžbe koju festival donosi Puli i Hrvatskoj, te napomenuli kako su ove godine rezultati već premašeni.

Jučerašnjim nastupom reggae grupe The Original Wailers službeno je započelo četvrto izdanje Outlook festivala

O važnosti festivalskog turizma za svjetsku promidžbu Hrvatske govorila je direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, koja je istaknula kako Outlook i slične manifestacije značajno doprinose razvoju destinacije: „Outlook je jedan od najboljih glazbenih festivala u Hrvatskoj i kao takav su ga priznali svi engleski mediji i šire, što potvrđuju i brojke posjetitelja koje rastu iz godine u godinu. Ove je godine Hrvatska doživjela jednu potpuno ekspanziju festivala, a Outlook s organizacijom, sa sve većim brojem posjetitelja i podrškom institucija predstavlja odličan primjer kako sinergija javnog i privatnog sektora može jako puno doprinijeti i destinaciji i cijeloj Hrvatskoj."

Grad Pula prvi je grad koji je počeo primjenjivati novi model upravljanja destinacijom i uvidio važnost povezivanje raznolike ponude i pozicioniranja Pule kao obavezne turističke zajednice. Zahvaljujući među ostalim i festivalima Outlook i Dimesionsu, Pula je prošle godine proglašena trećim najtraženijim hrvatskim gradom na Googleu, nakon Dubrovnika i Zagreba.

Jučerašnjim nastupom reggae grupe The Original Wailers službeno je započelo četvrto izdanje Outlook festivala

„Puli je u interesu staviti u funkciju ono što ima - zemljište, nekretnine, spomenike, posebice kad govorimo o kraju turističke sezone. Ovo je jedan od kvalitetnih primjera kako se to može učiniti. Vjerujem da je danas svima jasno kako je, uz ekonomsku vrijednost na našu lokalnu zajednicu, promotivna vrijednost ovih festivala gotovo neprocjenjiva", rekao je gradonačelnik Pule na kraju svoga obraćanja te poželio organizatorima sve najbolje u radu, uz obećanje da će Grad Pula, kao i prethodnih godina, napraviti sve što je u njegovoj nadležnosti kao partnera ovih dvaju festivala.

Nakon večerašnjeg otvaranja festivala u Areni sutra se festivalska događanja sele na matičnu lokaciju u štinjanskoj uvali i na tvrđavi Punta Christo. U sljedeće tri večeri nastupit će brojni izvođača, uključujući udarna imena kao što su Yasiin Bey (Mos Def), Capleton, Talib Kweli, Alborosie & The Shengen Clan, Bonobo (DJ set), Pharoahe Monch, Goldie...

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved