Ipak povoljniji
7.8.2014. 5:52:43h
Hrvatski restorani i hoteli za 26posto jeftiniji od europskih
Cijene usluga smještaja u hotelima te hrane i pića u restoranima u Hrvatskoj niže su za 26 posto od prosječnih europskih cijena za te usluge.
Unique Hotels / flickr.com

Cijene usluga smještaja u hotelima te hrane i pića u restoranima u Hrvatskoj niže su za 26 posto od prosječnih europskih cijena za te usluge. Konkurentnija je od nas samo Crna Gora, gdje su cijene niže za 37 posto od prosječnih europskih cijena za iste usluge, a najgora je Italija, u kojoj su hoteli i restorani najskuplji u Europi, i to za 10 posto više od prosječne europske cijene. Informacija je to koju je na temelju ulaznih podataka Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i Eurostata ovih dana objavila talijanska Nacionalna organizacija za istraživanje u turizmu. Prema tom istraživanju, Hrvatska je u samom vrhu Europe po konkurentnosti cijena u hotelima i restoranima, pišu Talijani, a iza nas je Portugal s 23 posto nižim cijenama od prosječnih europskih, Turska ima 22 posto niže cijene, Grčka 12 posto niže, a Španjolska devet posto niže cijene od europskog prosjeka. Hrvatska je na taj način u Italiji dobila neviđenu reklamu u pravo vrijeme!

Piše: N.V.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved