Rovinj
27.8.2013. 7:12:19h
The Earth, Wind and Fire priredili megaspektakl
Veličanstvenim vatrometom i nastupom kultnog američkog banda The Earth Wind and Fire Experience Featuring The Al McKay Allstars završila je ovogodišnja Rovinjska noć.
Jelena PREKALJ / glasistre.com

 

Veličanstvenim vatrometom i nastupom kultnog američkog banda The Earth Wind and Fire Experience Featuring The Al McKay Allstars završila je ovogodišnja Rovinjska noć.

Vatromet nad gradskom lukom je i ove godine mamio uzdahe brojnih gledatelja, koji su zaposjeli cijelu rivu. Ispucavao se sa nekoliko mjesta. Malo je plivao na moru, malo su krijesnice dizale i vraćale u vodu, da bi potom uz topovske udare zasjale na nebu. Od početka do kraja vatromet je doživljavao krešendo, da bi u 20. minuti zasjao punim sjajem.

Koncert banda The Earth Wind and Fire Experience Featuring The Al McKay Allstars, jednog od najutjecajnijih i najuspješnijih u dvadesetom stoljeću, započeo je u žestokom ritmu, koji je pokrenuo brojne gledatelje na trgu. Nastavljeno je laganijim skladbama za dušu, da bi drugi duo koncerta opet bio nabijen žestokim ritmovima.

Ritam je držao gitarist, tekstopisac i skladatelj Al McKay, jedini preostali osnivački član banda. Okupio je novu postavu, u kojoj uz njega nastupa još 12 "all stars" studijskih i uličnih glazbenika iz Los Angelesa. U raskošnoj glazbenoj produkciji The Earth Wind and Fire nastupaju s tri moćna vokala. Uz Al McKaya tu su još dva gitarista, dva klavijaturista, bubnjar i brass sekcija sa četiri svirača - a s takvom postavom zagarantiran je mega show, kakav su glazbenici i priredili.

U bogatoj 40-godišnjoj karijeri grupa je kombinirala raznolike glazbene žanrove, od R&B-a, soula, funka, disca do jazza i rocka, a tim glazbenim koktelom je zadovoljila brojnu rovinjsku publiku i priredila poseban koncertni doživljaj. Neosporni vođa banda Al McKay, rođen u glazbenoj obitelji u New Orleansu, je kao jedan od glazbenika koji je radio na razvoju specijalnih efekata gitare, dospio u The Earth Wind and Fire kao već izbrušeni glazbenik, koji je nastupao sa duetom Ike&Tina Turner, potom i Samy Davis Juniorom. Nastupajući u bandu koji je okupio vrhunska glazbenike postao je sudionik prijelomnih trenutaka moderne glazbene povijesti, pridonoseći jedinstvenom i prepoznatljivom zvuku kultnog američkog banda.

Uz osnivača Mauricea Whitea, McKay je autor najvećih uspješnica banda kao što "Semptember" i "Singasong", koja je postala i sinonim za grupu. Dvojac je stvorio i emocijama nabijen hit "The Best Of My Love", a uz brojne hitove u Rovinju se moglo čuti "Boogie Wonderland" i "In The Stone". The Earth Wind and Fire su došli u Rovinj sa svjetske turneje, nakon velikog koncerta u Nantesu. Često nastupaju u Europi, gdje su snimili i najnoviji album "Live In Europe".

Bili su ugodno iznenađeni Rovinjom, pa su se sa pozornice više nego kurtoazno zahvaljivali domaćinima i publici, posebno pohvalivši našu gastronomiju.

Program na središnjem trgu započeo je inače nastupom popularne rovinjske grupe Le Monde i pjevačice Eve Čiček. Za ljubitelje pop glazbe na Trgu Riviera su istovremeno nastupali Party band i Dream Project, a za enogastronomsku ponudu na rivi pobrinuli su se Maistra i hotel Adriatic.

Tradicionalno, svoje štandove imali su udruga Kuća o batani i rovinjski sportski klubovi. Uz postavljene klupe na rivi bile su ispunjene sve terase brojnih ugostiteljskih objekata. Njihovi vlasnici kao da su glavni pobjednici Rovinjske noći, najstarije turističke fešte na Jadranu, pokrenute od nekoliko entuzijasta sada već davne 1951. godine. Godinama se priređivala tjedan nakon izložbe na otvorenom Grisia, a potom kasnije, kao fešte za oproštaj sa glavnom turističkom sezonom. I ove, kao i prethodnih godina, Rovinjsku noć je organizirala Turistička zajednica Rovinj, a pokrovitelj joj je Grad Rovinj.

Piše: Aldo POKRAJAC

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved