Mrkopalj
27.8.2013. 2:41:44h
U Mrkoplju prvo agility natjecanje u Primorsko-goranskoj županiji
Psi i njihovi vodiči stigli su i iz susjednih zemalja, a desetogodišnjem Splićaninu Ivanu Grubišiću ovo je bio prvi nastup
jonas.lowgren / flickr.com

Ni kiša nije mogla pokvariti agility natjecanje koje je u Mrkoplju organizirao Malinois klub Kvarner. Na stadionu NK Mrkopalj, u podnožju skijaške staze, 60 vodiča i njihovih pasa okupljenim gledateljima pokazali su što je agility.

Prva prilika

Većini od njih bila je to prva prilika da uživo gledaju kako psi svladavaju pred njih postavljene zadatke, a bilo je to  ujedno i prvo takvo natjecanje u Primorsko-goranskoj županiji. Kako se održalo u sklopu Prvenstva Hrvatske u agilityju, proglašeni su i pobjednici, a za regularnost bio je zadužen talijanski sudac Angelo Leone. Natjecatelji su došli iz Kutine, Splita, Zagreba, Austrije, Slovenije i Srbije.  Najmlađi među njima, desetogodišnji Ivan Grubišić, predstavljao je Klub sportskih pasa iz Splita i bilo mu je ovo prvo natjecanje.

- Uz to što je najmlađem agilitašu ovo bio prvi nastup, i naš Klub prvi put organizirao je ovakvo natjecanje. Cilj nam je napraviti i opremiti teren na kojem ćemo trenirati i privući sve zainteresirane za agility - kaže Sandra Mladenić Gašparac, predsjednica Kluba, najzaslužnija za događaj koji je uz gledatelje iz okolnih gradova privukao i brojne starosjedioce.

Mještani oduševljeni

- Ostavilo je ovo natjecanje poseban trag među mještanima, djelovalo je pomalo i edukativno. Komentirali su kako sa životinjama treba tako, kako je to civilizirano i da će i sami promijeniti svoj odnos prema psima. koji ovdje ipak žive malo drukčije nego u gradu  – kaže predsjednica Kluba, koju posebno veseli što su agilitaši najavili da dolaze i iduće godine.  

Članovi Udruge potražnih pasa Hrvatske okupljenima su pokazali kako je najvjerniji čovjekov prijatelj i njegova desna ruka u akcijama spašavanja ljudi iz požara i ruševina. Za dodatnu zabavu pobrinule su se i članice Kluba za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb (KOSSP), koje su sa svojim psima izvodile trikove i Dog dancing show u koreografiji Ane Odak.

Piše: Snježana Črnjević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved