Pula
2.7.2013. 12:07:08h
Uz velike vrućine 'kuha' i more: 27 stupnjeva kod Pule!
Temperature zraka u kontinentalnom dijelu zemlje će se do kraja tjedna kretati između 33 i 37 stupnjeva, a vrhunac toplinskog vala tek se očekuje. Ujedno su znatno porasle i temperature mora.
Sura Nualpradid / freedigitalphotos.net

Vrijeme je kao stvoreno za izležavanje u hladovini i uživanje u hladnom piću. Temperature iznad 30 stupnjeva u većini Hrvatske dobro su zagrijale građane, a već su dosegle i opasne vrijednosti, zbog čega je izdano upozorenje da treba izbjegavati boravak na suncu, što se posebno odnosi na starije i bolesne osobe.

Vrhunac toplinskog vala nam tek dolazi, pa će se temperature u kontinentalnom dijelu zemlje do kraja tjedna kretati između 33 i čak 37 stupnjeva, dok će u mjestima uz Jadran biti koji stupanj niže. Vrijeme će biti većinom sunčano, uz rijetku naoblaku te još rjeđe lokalne pljuskove tijekom subote, i to samo u kontinentalnom dijelu.

I more sve toplije

S temperaturama zraka i sunčanim vremenom rastu i temperature mora. Tako je danas u osam sati ujutro u moru kod Pule izmjereno čak 27 stupnjeva, što je pomalo neobično s obzirom da se radi o sredini lipnja. More kod Krka je nešto 'svježije' te iznosi 25 stupnjeva.

Od dežurnog prognostičara Državnog hidrometeorološkog zavoda doznajemo da će temperature mora rasti prema kraju tjedna, te će se, uz pojedine iznimke, uglavnom kretati između 23 i 24 stupnja.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved