Adrenalin
3.7.2014. 6:20:32h
Umjesto izležavanja na plaži, birajte aktivan odmor pun adrenalina
Nema dosade; gosti na Jadranu mogu birati između bicikliranja i jahanja, letova balonom i kartinga, bungee jumpinga i kitesurfinga (kombinacije zmajarenja i surfanja), slobodnog penjanja i istraživanja špilja, branja plodova i treninga preživljavanja...
Schristia / flickr.com

Već dugo nije dovoljno nakon ljetovanja hvaliti se samo preplanulom kožom. Puno je važnije postalo što se na odmoru jelo, pilo, vidjelo, a posljednjih godina i koliko se tih desetak dana bilo – aktivno. Stručnjaci su, pritom, davno ustanovili da se najučinkovitije odmara onda kad se u odmor ukomponira i malo napora. Da se ne govori o zabavi i zadovoljstvu koje donose fizička aktivnost u kombinaciji s prirodom, društvom i druženjem.

Danas je aktivan odmor već cijeli pokret i unosna industrija. Istraživanje Instituta za turizam o stavovima i potrošnji turista Tomas još je prije četiri godine ustanovilo da oko deset posto turista dolazi u Hrvatsku motivirano prvenstvo sportom i rekreacijom. Za aktivan odmor su najzainteresiraniji francuski i slovenski gosti. Ne čudi stoga što na Jadranu praktički više nema ozbiljnijih turističkih domaćina koji u svoju ponudu nisu uključili i neku rekreaciju, odnosno fizičku aktivnost. Niču i zabavni, adrenalinski parkovi, a stalno se smišljaju i novi, uzbudljivi načini da se goste zabavi i izmori. Popularni su, među ostalim, letovi balonom, jahanje. karting, bungee jumping, kitesurfing (kombinacija zmajarenja i surfanja), golf, slobodno penjanje, istraživanje špilja, branje plodova, streličarstvo, treninzi preživljavanja, jeep safari...

Koju fizičku aktivnost odabrati, što se sve nudi i kako provesti odmor bez dosade ovog ljeta čitajte u magazinu Moje zdravlje.

Ako još uvijek niste spremni provesti najbolje ljeto ikad onda smo sigurni da će vam magazin Moje zdravlje u tome pomoći. U naš ljetni specijal uključili smo liječnike, nutricioniste, trenere i psihologe koji vam i te kako mogu pomoći da dočekate godišnji odmor potpuno spremni. U novom broju, čiju naslovnicu krasi lijepa voditeljica Mila Horvat, donosimo priču kako ljeto pozitivno utječe na naše zdravlje, zašto je važno s kime provodite godišnji odmor, kako se fizički i psihički pripremiti u zadnji tren te kako steći samopouzdanje prije skidanja u kupaći kostim.

Naučite kako prevenirati upale mjehura, a i zašto ih je važno liječiti te na koje sve načine.I dok je u razvijenim zemljama na prvom mjestu bolesti jetre nealkoholna masna bolest jetre u Hrvatskoj je, nažalost, još uvijek alkohol prvi krivac za bolesti jetre. U novom broju savjetujemo vas i kako se zaštititi od sunca, ali i kako liječiti opasne i bolne opekline od sunca.

O zgodama, nezgodama, dugogodišnjem iskustvu i radu s pacijentima otvoreno govore četiri medicinske sestre bez kojih ne mogu ni liječnici ni pacijenti.

Pročitajte i temu o zaštititi od insekata, a posebnu pažnju obratite na glavu i vrat jer su tamo ubodi i najopasniji.

Ako ste među onima koji neprestano pokušavaju preuzeti kontrolu nad vlastitim životom i nikako to ne uspijevaju, naš tekst sigurno će vam pomoći u tome. Stručnjaci ističu, ključ je u proaktivnosti odnosno poduzetnosti.

Uživajte ovog ljeta u sezonskom voću i osvježavajućim desertima bez grižnje savjesti, a uz naš plan 24/7 za uredan stil života naučite kada jesti, kada vježbati, kada spavati i pri tome mršavite.

Da bi i ovog ljeta bili lijepi i njegovani donosimo vodič za kožu bez dlačica te kako kod kuće možete njegovati i osigurati zdravlje svojim stopalima.

Sve ovo i još mnogo više čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje samostalno u prodaji za samo 9,90 kuna!

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved