Srima
Spremno za sezonu
21.6.2014. 7:56:17h
Uređenje šetnice i produženje plaže prema Srimi riješit ćemo EU novcem
Ovog tjedna završili su radovi na Jadriji, u sklopu redovitih priprema za turističku sezonu. Nasute su šljunčane plaže na najstarijem gradskom kupalištu i vikend naselju Šibenčana, ograđen je prostor za odlaganje smeća na parkingu u Guštinoj vali, a popravljena je i morem podlokana betonska riva ispred svlačionica na starom kupalištu.
Bpierreb / wikipedia.org

Ovog tjedna završili su radovi na Jadriji, u sklopu redovitih priprema za turističku sezonu. Nasute su šljunčane plaže na najstarijem gradskom kupalištu i vikend naselju Šibenčana, ograđen je prostor za odlaganje smeća na parkingu u Guštinoj vali, a popravljena je i morem podlokana betonska riva ispred svlačionica na starom kupalištu. Ovih dana otvorit će se samoposluga koja radi jedino u sezoni, premda je na Jadriji 200 stalnih stanovnika.

Smeće, najveći problem
- Smeće i krupni otpad najveći su nam problem. Već sada na Jadriji je sigurno tisuću i po ljudi, a ljeti će broj stanovnika, zajedno s gostima u apartmanima za iznajmljivanje narasti čak na pet tisuća. Mnogi sezonski i vikend posjetitelji obaziru se samo na vlastite potrebe, pa naročito krupni otpad odlažu i izvan termina koje je odredila “Čistoća” – objašnjava Zoran Belamarić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Jadrija.

Tako na cestovnom ulazu u naselje posjetitelje već godinama dočekuju hrpe najrazličitijeg smeća, koje pod okriljem noći ostavljaju i iz drugih naselja. Premda je administrativno dijelom grada, u nekim aspektima života Jadrija kao da je tamni, zaboravljeni zakutak gdje je sve dopušteno, pa su ovdje s nestrpljenjem dočekali da gradske službe, u skladu s obećanjem gradonačelnika Željka Burića, ograde prostor namijenjen za odlaganje smeća.

Belamarić je inače vrlo zadovoljan suradnjom s gradskom upravom i spremnošću gradonačelnika Željka Burića i njegovih zamjenika Danijela Milete i Nikice Penđera da izađu u susret nastojanjima gradske četvrti za više reda na Jadriji.

Zoran Belamarić, presjednik gradske četvrti JadrijaTome će pomoći i ponovno uvođenje javnih radova pa će na čišćenju plaža i održavanju nasada ovog ljeta svakodnevno raditi četiri radnika, a za javni WC, koji se opet otvara nakon nekoliko godina, stalno će biti zadužena jedna djelatnica “Čistoće”. Jadriji je već dodijeljen i čistač koji svakodnevno skuplja otpatke s ulica i zelenih površina.

Pojačano održavanje
- Ovakvo, pojačano održavanje želimo postići barem šest mjeseci u godini i nadam se da smo na dobrom putu - ističe Belamarić.
- Stanovnici iz vikend naselja znaju nam prigovoriti da se više zalažemo i radimo na starom dijelu kupališta. Međutim, tu se malo što može poduzeti dok ne završi postupak uknjižbe mreže putova, koji je, konačno, pokrenula sadašnja gradska uprava –objašnjava Belamarić.

Ističe da je najvažniji cilj vodstva gradske četvrti dovršetak šetnice uz obalu i produženje uređene plaže do kraja naselja, prema Srimi. U suradnji s gradskom upravom taj će projekt kandidirati za neki od europskih fondova i s time dokinuti dugogodišnju uzurpaciju obale od kuće Vrljević do maslinika Vinka Gulina.

Prema planu, treba ukloniti bespravno izgrađene betonske rive i na tom prostoru nastaviti šljunčanu plažu, a za privez brodica planski izgraditi nekoliko malenih porata, kakve se oduvijek koristilo duž naše obale.

Piše: Branimir Periša
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved