Brazil o Hrvatskoj
10.6.2014. 6:00:39h
Ekipa brazilske televizije u Hrvatskoj snima seriju reportaža
Ekipa brazilske televizije Record, koja će u Hrvatskoj boraviti od 8. do 17. lipnja u organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, snimit će seriju reportaža za emisiju Journal da record.
Mario Fajt / flickr.com

Ekipa brazilske televizije Record, koja će u Hrvatskoj boraviti od 8. do 17. lipnja u organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, snimit će seriju reportaža za emisiju Journal da record.

Ekipa te emisije tijekom boravka u Hrvatskoj posjetit će Zagreb, Nacionalni park Plitvička jezera, Zadar, Šibenik, Trogir, Split, Ston, Dubrovnik, Pulu, Nacionalni park Brijune, Rovinj, Vukovar i Ilok, izvijestili su iz HTZ-a.

Snimljeni sadržaj s desetodnevnoga putovanja Hrvatskom emitirat će se u dnevnom programu u prime time terminu, svaka reportaža u trajanju od osam do deset minuta.

Očekuju kako će to potaknuti i daljnji interes s brazilskoga tržišta koji iz godine u godinu raste, pa je tako u 2013. godini zabilježeno 76 posto više dolazaka, odnosno 61 posto više noćenja s brazilskoga tržišta u usporedbi s godinom ranije.

Pokazatelji turističkoga prometa za prvih pet mjeseci 2014. s tog tržišta također su dobri te se bilježi porast noćenja i dolazaka u usporedbi s godinom ranije.

Iz HTZ-a navode kako će to biti izvanredna reklama hrvatskome turizmu, osobito ako se uzme u obzir činjenica da je dnevna gledanost emisije Journal da record 62 milijuna gledatelja te napominju kako je zanimljiv profil gostiju koji dolaze s brazilskog tržišta.

Riječ je o gostima srednje/visoke klase, visokog obrazovanja, dok je prosječna dužina njihovog boravka u Hrvatskoj 13,4 dana. Pritom njih čak 73 posto koristi hotelski smještaj, a prosječna dnevna potrošnja im je 203 eura.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved