Makarska
DOKUMA
30.5.2014. 5:25:48h
U Makarskoj otvoren festival dokumentarnog filma
Filmom "Češki san" čeških redatelja Filipa Remunda i Vita Klusaka otvoren je prvi festival dokumentarnog filma DokuMA. Otvorio ga je ministar turizma Darko Lerncin, kao izaslanik pokrovitelja festivala predsjednika Ive Josipovića.
ahenobarbus / flickr.com

Filmom "Češki san" čeških redatelja Filipa Remunda i Vita Klusaka otvoren je prvi festival dokumentarnog filma DokuMA. Otvorio ga je ministar turizma Darko Lerncin, kao izaslanik pokrovitelja festivala predsjednika Ive Josipovića. Osim gradske vlasti s gradonačelnikom Tonćem Bilićem prvoj večeri su nazočili velposlanik Češke Martin Košatka, kao zemlje partnera festivala, i zamjenik veleposlanika Poljske Grzegorz Gawin, te selektor retrospektive češkog filma Aleš Suk.

Ambijnet Kačićevog trga s crkvom sv. Marka i Biokovom u pozadini, u ulozi kino sale dao je pečat iznimnom događaju, uspostavljanju filmskog festivala, kao doprinosu kulturi i turizmu, kako su istaknuli ministar i gradonačelnik. A i sama radnja dokumentarca, otvaranje nepostojećeg hipermarketa u koji hrli na stotinu kupaca, oplemenjena humorom i ismijavanju konzumerističke histerije, učinili su večer iznimnom.

DokuMA je ostavrena želja mladih akademskih redatelja iz Makarske i primorja, Jadran Puharić, Josip Vujčić i Kristina Kumrić, te ilustratorica Maja Marković, da uvedu promjene u grad koji vapi za kulturnim događanjima. Na otvaranju im se u ulozi voditeljice pridružila makarska glumica Iva Visković. Mladim entuzijastima je jedini cilj: visokom organizacijskom razinom i izborom dokumentaraca na međunarodnoj razini doprinesu prepoznatljivosti Makarske na kulturnoj sceni. Do zatvaranja festivala u nedjelju uprizorit će se 29 dokumentaraca.

Piše; Ana Dragičević
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved