Murter
Uklanjanje kampera
12.5.2014. 8:16:00h
Kraj bespravnog ljetovanja na Murteru: načelnik Klarin uklanja ilegalne kamp-kućice
Načelnik općine Tisno Ivan Klarin odlučan je u svojem naumu da uoči početka turističke sezone uvede red i stane na kraj bespravnom ljetovanju u svojoj jedinici lokalne samouprave.
nijaba / flickr.com

Načelnik općine Tisno Ivan Klarin odlučan je u svojem naumu da uoči početka turističke sezone uvede red i stane na kraj bespravnom ljetovanju u svojoj jedinici lokalne samouprave.

– Ljudi već duže vremena kupuju jeftina poljoprivredna zemljišta na koja postavljaju kamp-kućice u kojima bespravno ljetuju i iznajmljuju ih na crno. Zemljišta na najatraktivnijoj južnoj strani otoka Murtera, s pogledom na kornatsko otočje, kupovala su se u tu svrhu po cijeni od mizerna tri eura po kvadratu. Problem je to s kojim se suočavamo već godinama, pa je i vrijeme da se tome stane na kraj – objašnjava tišnjanski načelnik.

Naime, nakon što je nedavno stupio na snagu zakon koji jedinicama lokalne samouprave daje mogućnost da same uklone takve objekte, ovaj put s privatnih posjeda, komunalno redarstvo počelo je s izdavanjem rješenja o uklanjanju svih objekata i naprava postavljenih suprotno Zakonu o građevinskoj inspekciji i Odluci o komunalnom redu Općine Tisno.

– Već smo započeli s akcijom i uklonit ćemo sve takve naprave i objekte, kojih najveći dio čine kamp-kućice i prikolice, a po našoj evidenciji više ih je od 150 – kaže Klarin.

Tišnjanski općinari odlučili su tako iz polja, maslinika, vinograda i još sačuvanih uvala na otoku Murteru i u Betini ukloniti sve ilegalne kamp-kućice i slične objekte koji, kako ističu, nagrđuju i uništavaju okoliš.

– Takvih je primjera na otoku bilo mnogo, a ljeti su se sve više koristili za ilegalni smještaj turista, iza kojih bi po poljima i obalama ostajao nered. Ovom će se mjerom takav oblik divljeg turizma dobrim dijelom suzbiti – tvrdi Klarin.

Iz Općine, koja je već počela sa svakodnevnim izdavanjem rješenja o uklanjanju, pozivaju vlasnike spomenutih objekata da ih na vrijeme sami uklone sa svojih površina kako bi izbjegli troškove ako to naposljetku budu morali učiniti komunalci. Svako od izdanih rješenja bit će objavljeno na službenim stranicama Općine Tisno.

Piše: Marko Bursač
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved